Žreb lige prvakov: Crvena zvezda v skupini smrti, Modrić igralec sezone

Predstavniki Uefe so danes v Monaku izžrebali skupine prihodnje sezone lige prvakov, Crveno zvezdo čakajo Liverpool, PSG in Napoli.
Fotografija: Skupine lige prvakov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Skupine lige prvakov. FOTO: Reuters

V Monaku so predstavniki Uefe izžrebali skupine za novo sezono lige prvakov. Najbolj zanimiva na papirju izgleda skupina z Liverpoolom, Napolijem, PSG-jem in Crveno zvezdo, ki jo čaka peklenska skupina, na Marakani bodo igrali nekateri najboljši igralci sveta. 

Zelo zanimiva bo tudi skupina z Barcelono, Tottenhamom, PSV Eindhovnom in Interjem, ki je bil v četrtem bobnu, a Italijani ciljajo v novi sezoni visoko, vsaj na preboj iz skupinskega dela. Jan Oblak je z Atleticom dobil premagljive nasprotnike v Monacu, Borussii iz Dortmunda in Club Bruggeom. Aktualni prvaki, Real Madrid, bodo igrali z Romo, CSKA-jem iz Moskve in Viktorio iz Plzna. 

Podelili so tudi nagrade najboljšim posameznikom minule sezone lige prvakov, najboljši vratar je postal Keylor Navas, najboljši branilec Sergio Ramos, najboljši vezist Luka Modrić, najboljši napadalec pa Cristiano Ronaldo, vsi štirje so lani blesteli v dresu Reala. Zadnjo nagrado so podelili najboljšemu igralcu sezone LP, to je postal Luka Modrić.
 

Sanje se mu uresničujejo vsak dan


Luka Modrić je postal najboljši igralec minule sezone lige prvakov. FOTO: Reuters
Luka Modrić je postal najboljši igralec minule sezone lige prvakov. FOTO: Reuters


»Ponosen sem na to nagrado. Radi bi se zahvalil vsem, ki so glasovali zame, Realu, soigralcem, trenerjem, ki me podpirajo v dobrih in slabih trenutkih. Mislim pa, da je oče tisti, ki me je najbolj motiviral in mi pravil, da naj se ne predam, da naj dam vse od sebe in tudi zaradi njega sem danes tam, kjer sem,« je po tem, ko je iz rok predsednika Uefe Aleksandra Čeferina prejel nagrado, dejal Modrić.

»Sanje se mi ves čas uresničujejo. Igram za najboljši klub na svetu, osvajam lovorike, igram za reprezentanco, kjer sem kapetan in sem na to zelo ponosen, nedavno pa smo naredili nekaj posebnega za Hrvaško. Dolga pot je za mano, ampak tu sem si vedno želel biti. Upam, da se bo to nadaljevalo,« je še povedal Modrić na slavnostni prireditvi.

Skupina A: Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Monaco, Club Brugge
Skupina B: Barcelona, Tottenham, PSV, Inter
Skupina C: PSG, Napoli, Liverpool, Crvena zvezda
Skupina D: Lokomotiv Moskva, Porto, Schalke, Galatasaray
Skupina E: Bayern, Benfica, Ajax, AEK
Skupina F: Manchester City, Šahtar Donjeck, Lyon, Hoffenheim
Skupina G: Real Madrid, Roma, CSKA Moskva, Viktoria Plzen
Skupina H: Juventus, Manchester United, Valencia, Young Boys

Komentarji: