Županovi igrišči prepozni za Mandarića

MOL objavil razpis za prijavo za gradnjo dveh vadbenih igrišč v Športnem parku Stožice.
Fotografija: Za Milan Mandarića bo darilo Zorana Jankovića v obliki dveh vadbenih igrišč dobrodošlo pri iskanju novega Olimpijinega prvega moža. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Za Milan Mandarića bo darilo Zorana Jankovića v obliki dveh vadbenih igrišč dobrodošlo pri iskanju novega Olimpijinega prvega moža. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Kakšna je nogometna prihodnost Milana Mandarića pri Olimpiji? Znova bolj »ljubljanska«? Mestna občina Ljubljana je namreč objavila razpis za prijavo za gradnjo dveh nogometnih igrišč v Športnem parku Stožice.

Skrajno klatenje stroškov pri Nogometnem klubu Olimpija je dalo slutiti, da se njen predsednik in plačnik Milan Mandarić pripravlja na slovo od zeleno-belih, k čemur ga je potiskal tudi neizpolnjen prijateljski dogovor z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, da bo MOL zgradil igrišči v Stožicah. Ta je bil eden od razlogov, da je ameriški poslovnež poleti 2015 od Izeta Rastoderja ob plačilu štirih milijonov evrov prevzel zeleno-bele.

Od županovih prijateljskih zagotovil do prvega resnega koraka h gradnji so minila štiri leta. Privrženci Olimpije pa se zdaj naposled lahko veselijo. Toda, kaj naposled pomeni za Mandarićevo prihodnost na čelu ljubljanskega kluba, potem ko je dolgo čakal na ustrezen odziv MOL? Zaradi gradbenega stanja statusa q so trpele vse Olimpijine nogometne selekcije, največ kritik pa je bilo usmerjenih prav proti Mandariću, češ da ga mlajše selekcije ne zanimajo preveč.


Racionalizacija in na svidenje


Milan Mandarić je v minulih tednih poleg korenitih kadrovskih posegov z izjavami vzbujal pomisleke o tem, ali bo še vztrajal v Ljubljani.

»Racionalizacija stroškov in stabilizacija kluba v finančnem kot v športnem pomenu sta ena od mojih zadnjih ciljev v Olimpiji. Storil bom vse, da bo moj naslednik dobil Olimpijo v veliko boljšem stanju in kondiciji, kot je bila, ko sem jo prevzel,« je pred dnevi povedal 80-letni Mandarić, pozneje pa vse še pomenljivo dopolnil z naslednjimi besedami.

Levo od gozdička naj bi zgradili vadbeni igrišči. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Levo od gozdička naj bi zgradili vadbeni igrišči. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


»Zagotovo ostajam do konca sezone in bom verjetno sodeloval še pri evropski zgodbi. Če se vse izide, tako kot se mora, bo to moj arrivederci.«

Vadbeni igrišči bosta močno izboljšali tudi Mandarićevo izhodišče pri iskanju naslednika, potem ko je poleti za svojo predajo poslov navil previsoko ceno približno 10 milijonov evrov. Zdaj jo je že pošteno spustil.

Pot do gradnje igrišč je odprla 1,38 milijona evrov vredno pokablitev daljnovoda Žale-Bežigrad-Kleče.

Kako pomembni bi bili igrišči za NK Olimpijo, ne kaže zapravljati besed. Umetno igrišče v jami na Vodovodni in igrišče z naravno travo v Spodnji Šiški namreč nista zadostovali za normalen proces treningov in vzgojo bodočih zvezdnikov, ki bi jih bilo mogoče prodati. Vzgoja in prodaja najboljših pa sta tako rekoč nujni za delovanje kluba na kolikor toliko profesionalni ravni.

V Stožicah naj bi zgradili igrišče z naravno travo v merah 106 x 66 m, drugo pa z umetno v merah 106 x 58,5 m.

Komentarji: