Norvežani z enim adutom manj

Smučarski skakalec Johann Andre Forfang ne bo tekmoval na nedeljski posamični preizkušnji, Daniel-Andre Tande je dobil zeleno-luč.
Fotografija: Norveški smučarski skakalec Johann Andre Forfang bo zaradi okužbe z novim koronavirusom ostal brez olimpijskega nastopa. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Odpri galerijo
Norveški smučarski skakalec Johann Andre Forfang bo zaradi okužbe z novim koronavirusom ostal brez olimpijskega nastopa. FOTO: Annegret Hilse/Reuters

Norveški smučarski skakalec Johann Andre Forfang zaradi okužbe z novim koronavirusom ni uspel pravočasno odpotovati v Peking, da bi se udeležil nedeljske posamične olimpijske tekme na srednji skakalnici. Zdaj je sporočil, da ga ne bo niti na preostalih tekmah na letošnjih zimskih igrah, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V objavi na Instagamu je Forfang sporočil, da ga v Pekingu ne bo. Po okužbi z novim koronavirusom v januarju se namreč vrednosti virusa na njegovih brisih niso znižali dovolj, da bi dobil zeleno luč za vstop na Kitajsko.

»Zdi se mi nepravično. Normalno živim, tudi treniram, kot ponavadi, vendar še zdaj nisem dovolj 'zdrav', da bi vstopil na Kitajsko,« je zapisal 26-letni skakalec ob fotografiji, na kateri kot otrok drži čelado in smučarska očala.

Forfgang je pred štirimi leti z Norveško osvojil zlato ekipno medaljo na olimpijskih igrah v Pyeongchangu.

Njegov moštveni kolega Daniel-Andre Tande, ki mu je okužba s koronavirusom prav tako preprečila nastop na prvi tekmi smučarskih skakalcev v Pekingu, je medtem dobil zeleno luč za pot na igre, kjer se bo lahko udeležil posamične tekme na veliki skakalnici v soboto in ekipne tekme 14. februarja.

Preberite še:

Komentarji: