Celjani v drugem polčasu pokazali evropsko moč

V štajerskem derbiju so prvaki nadigrali Maribor in z Ribnico ostajajo popolni v državnem prvenstvu.
Fotografija: Josip Šarac je v Mariboru dosegel šest golov. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Josip Šarac je v Mariboru dosegel šest golov. FOTO: Tadej Regent

Mariborski rokometaši so v prvem polčasu precej namučili prvake iz Celja Pivovarne Laško, ki pa so na začetku drugega pokazali evropsko formo in brez težav prišli še do pete zmage v ligi NLB, s katero so se na vrhu lestvice izenačili z Rikom Ribnico. Bilo je 31:23.

Prvi polčas se je končal z 12:11 za Celjane, pri katerih je trener Tomaž Ocvirk uporabil skoraj vse igralce in s tem pokazal, da bo stavil na daljšo klop, kar se je pokazalo za uspešno taktiko, saj so gostje v drugem polčasu povsem zagospodarili na parketu dvorane Tabor in si priigrali visoko prednost. Zadevali so z vseh položajev, najbolj učinkovita pa sta bila Josip Šarac in Diogo Silva s po šestimi goli. Pri Mariboru sta dobro strelsko formo pokazala Dani Zugan in Adrian Miličević s po petimi zadetki.

Celjani so vpisali že šeto zmago v prvenstvu. FOTO: Tadej Regent
Celjani so vpisali že šeto zmago v prvenstvu. FOTO: Tadej Regent


Mariboru ni uspelo ponoviti podviga s tekme proti Gorenju in je doživel že četrti poraz. Naslednji konec tedna bo ekipa trenerja Marka Šibile začela tekmovanje v pokalu challenge proti predstavniku Ferskih otokov. Celjani bodo ligo prvakov, v kateri imajo tri poraze, nadaljevali v Parizu, pred tem jih v sredo čaka domači derbi proti Gorenju, ki bo jutri odigralo prvo tekmo v pokalu EHF pri Metaloplastiki iz Šabca.

Preberite še:

Komentarji: