Denić in Zorman bosta spet sodelovala

Strokovnemu štabu slovenske rokometne reprezentance se je pridružil Boris Denič, ki je bil selektor med letoma 2010 in 2015.
Fotografija: Boris Denič in Uroš Zorman sta bila pet let motorja slovenske reprezentance. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Boris Denič in Uroš Zorman sta bila pet let motorja slovenske reprezentance. FOTO: Matej Družnik

V slovenski reprezentančni rokomet se vrača nekdanji selektor slovenske izbrane vrste Boris Denič. V prihodnje bo opravljal delo svetovalca strokovnih štabov moških reprezentanc, aktivno pa se bo z nasveti priključil tudi formiranju moške B reprezentance, so potrdili pri slovenski rokometni zvezi.

»Prepričan sem, da bo sodelovanje z Borisom Deničem za slovenske moške rokometne reprezentance velika pridobitev. Verjamem, da bo kot oseba z referencami in rezultati, ki jih je dosegel, izredno pripomogel k še boljšemu delovanju celotnega ustroja,« je dejal selektor moške članske reprezentance Uroš Zorman.

Denič je nekdanji vratar, ki je v dresu z državnim grbim zbral 52 nastopov in dosegel dva zadetka. Danes 55-letni rokometni strokovnjak se je po zaključku igralske kariere podal na trenersko pot. Od leta 2006 je v članski reprezentanci deloval kot pomočnik Kasima Kamenice, Mira Požuna in Zvonimirja Serdarušića.

Boris Denić je Slovenijo popeljal do 4. mesta na SP 2013. FOTO: Marwan Naamani/AFP
Boris Denić je Slovenijo popeljal do 4. mesta na SP 2013. FOTO: Marwan Naamani/AFP

Leta 2010 je bil imenovan za selektorja in jo popeljal na tri velika tekmovanja. Pod njegovim vodstvom je Slovenija na EP 2012 zasedla šesto mesto, leto za tem bila na svetovnem prvenstvu četrta, leta 2015 pa med svetovno elito osma.

Slovenci bodo jeseni začeli kvalifikacije za EP 2024, januarja pa bodo s povabilom IHF nastopili na SP na Poljskem in Švedskem. Tam se bodo delile vstopnice v olimpijske kvalifikacije. Zormanov pomočnik je sicer Luka Žvižej.

Preberite še:

Komentarji: