Egipčani prizemljili Ruse, Belorusi skoraj Švede

Egiptovska rokometna reprezentanca je v Kairu premagala Rusijo z 28:23.
Fotografija: Egipčani (na fotografiji Yahia Omar) so nepričakovano zanesljivo premagali Rusijo. FOTO: Mohamed Abd El Ghany/AFP
Odpri galerijo
Egipčani (na fotografiji Yahia Omar) so nepričakovano zanesljivo premagali Rusijo. FOTO: Mohamed Abd El Ghany/AFP

Egiptovska rokometna reprezentanca je v tekmi 1. kola drugega dela svetovnega prvenstva v Kairu premagala Rusijo z 28:23 (15:8). V skupini 4 nastopa tudi Slovenija, ki je bila v popoldanskih urah boljša od Severne Makedonije z 31:21 (13:9).

Egipt je v Kairu po sijajni predstavi v prvem polčasu premagal Rusijo. V domači izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Mohamed Mamdouh s sedmimi goli, v ruski, ki je v prvem delu tekmovanja v Aleksandriji premagala Slovenijo z 31:25, pa Sergej Kosorotov z osmimi goli.

Tudi Švedska je v obračunu proti Belorusiji v prvem polčasu zaostajala že za osem golov (5:13), a je nato strnila svoje vrste in bila na pragu zmage, ki jo je v zadnji sekundi preprečil Andrej Jurinok. Švedska vodi s petimi točkami, Egipt in Slovenija jih imata štiri, Rusija tri, Belorusija dve, Severna Makedonija pa je brez njih. Pari petkovega drugega kola so Severna Makedonija - Rusija (15.30), Egipt - Belorusija (18.00) in Slovenija - Švedska (20.30).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: