Francoski vlak odbrzel mimo hrvaške postaje

Branilke naslova so našim južnim sosedam v prvem polčasu dovolile le pet golov. V finalu tudi Norvežanke.
Fotografija: Olivier Krumbholz je spet sestavil odlično reprezentanco. FOTO: Bo Amstrup/AFP
Odpri galerijo
Olivier Krumbholz je spet sestavil odlično reprezentanco. FOTO: Bo Amstrup/AFP

Francozinje so bile podobno kot proti Slovenkam neusmiljene tudi proti Hrvaticam in jih v polfinalu evropskega prvenstva v rokometu premagale s 30:19 (15:5). Naslov bodo branile v nedeljo, ko se bodo ob 18. uri pomerile z Norvežankami, ki so v skandinavskem derbiju s 27:24 (10:13) ugnale Danke.

Izbranke legendarnega Olivierja Krumbholza so proti našim južnim sosedam dominirale vso tekmo in v končnici varčevale z močmi, Kalidiatou Niakate, Estelle Nze Minko, Grace Zaadi Deuna in Alexandra Lacrabere so dosegle po štiri gole. Presenetljive Hrvatice, pri katerih nobena igralka ni dosegla več kot tri gole, se bodo merile za bron.

Hrvatice se niso znašle pred francosko obrambo. FOTO: Ritzau Scanpix/Reuters
Hrvatice se niso znašle pred francosko obrambo. FOTO: Ritzau Scanpix/Reuters


Francozinje so po uvodnem tipanju v nadaljevanju povsem zagospodarile na igrišču. V 18. minuti so vodile z 11:3, po kratkem obdobju bolj enakovredne igre pa so v končnici prvega polčasa znova zasijale v polnem sijaju in ga zaključile z vodstvom 15:5.
V drugi polovici tekme niso igrale na polno, njihova prednost pa je kljub temu vseskozi znašala med najmanj sedmimi in največ dvanajstimi goli.
Norvežanke so se takole veselile zmage nad Dankami. FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP
Norvežanke so se takole veselile zmage nad Dankami. FOTO: Jonathan Nackstrand/AFP


Preobrat Norvežank


Druga polfinalna tekma je bila veliko bolj izenačena. Na začetku so bile boljše Danke, ki so prvi polčas dobile s 13:10. V drugem so prevladovale Norvežanke, ki so nadomestile zaostanek in na koncu zmagale s tremi goli prednosti. Pri gostiteljicah, ki se bodo za bronasto kolajno v nedeljo (z začetkom ob 15.30) pomerile s Hrvaticami, je bila najbolj učinkovita Mia Rej Bidstrup s sedmimi goli, pri Norvežankah pa Nora Mork s šestimi zadetki.

Preberite še:

Komentarji: