Gorenje le še korak do Ribnice

V kolu presenečenj Dol ugnal podprvake, pomembna zmaga Kopra v Novem mestu.
Fotografija: Napeta tekm z malo goli v Trebnjem je pripadla gostom iz Velenja. FOTO: Dominik Pekeč/Trimo
Odpri galerijo
Napeta tekm z malo goli v Trebnjem je pripadla gostom iz Velenja. FOTO: Dominik Pekeč/Trimo

Za enega najbolj čudnih v zgodovini lige NLB lahko označimo 20. kolo, v katerem so najprej prvaki iz Celja doživeli poraz pri Jeruzalemu, sledilo pa je še kar nekaj presenetljivih izidov.

Celjani so se razveselili spodrsljaja Rika Ribnice, ki bi se jim lahko približala na točko zaostanka, vendar je klonila pri predzadnjemu Dolu TKI Hrastniku. To je bila voda na mlin Gorenju, ki je v derbiju na vročem gostovanju v Trebnjem odnesel ves plen in zdaj za Ribnico, ki ji ne koristi kratek stik med predsednikom Markom Obrstarjem in trenerjem Sinišo Markoto, pozna pa se ji tudi odsotnost poškodovanega Davida Kovačiča, zaostaja le še točko. Slaba novica za trenerja Zorana Jovičića je bila hujša poškodba gležnja Darka Stojnića.

»Vedeli smo, da je pred nami težka tekma. Trebnje ima zelo dobro ekipo in gostovanja v njihovi dvorani so bila vedno zahtevna. Bili smo pripravljeni na pritisk, naša obramba je bila odlična, smo pa nedvomno zapravili preveč lepih priložnosti. Kljub temu smo na koncu slavili, fantom pa čestitam za borbo,« je bil zadovoljen Jovičić.
 

Sviš vzel točko Mariboru


Nepričakovan je bil tudi razplet tekme v Ivančni Gorici, kjer je zadnjeuvrščeni Sviš remiziral z Mariborom. Zelo pomemben par točk je v Novem mestu osvojil Koper in Krki prizadejal zelo boleč poraz. Superpokalni prvak bo ostal brez nastopa v končnici, če v predzadnjem kolu rednega dela ne bo zmagal v Celju pri ekipi Tomaža Ocvirka, ki si bo že lahko zagotovila prvo mesto in najboljše izhodišče. Kot kaže, bo v zgornjem domu znova nastopila tudi Loka, ki je zanesljivo odpravila Dobovo.

»Ta poraz nas zelo boli, danes smo se premagali sami. Če imaš toliko zgrešenih sedemmetrovk in čistih "zicerjev" ter drugih napak, ki si jih na taki tekmi ne bi smeli privoščiti, potem tekme ne moreš zmagati. Generalno gledano smo odigrali zelo slabo tekmo, čeprav smo vedeli, kaj nam bi zmaga pomenila. Imamo zelo slab rezultat in slabšo sezono od lanske, saj smo si s tem porazom zapravili že skoraj čisto vse možnosti za uvrstitev v play-off. Moram biti pošten in priznam, da si s tako igro v tej sezoni niti nismo zaslužili lige za prvaka,« je bil samokritičen Krkin trener Mirko Skoko.

Preberite še:

Komentarji: