Hud polom rokometašev Celja Pivovarne Laško

Rokometaši Nantesa so v gosteh v ligi prvakov visoko premagali slovenske prvake.
Fotografija: Rokometaši Celja Pivovarne Laško so bili tokrat nemočni proti Nantesu. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so bili tokrat nemočni proti Nantesu. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v četrtem kolu lige prvakov doživeli hud polom. Proti igralcem Nantesa so namreč klonili kar s 24:35 (14:20).

Slovenski prvaki so tako doživeli še tretji poraz v najmočnejšem rokometnem klubskem tekmovanju na stari celini. Po danskem Aalborgu in španski Barceloni so morali danes v Zlatorogu priznati premoč še Nantesu. Na dosedanjih štirih tekmah v skupini B so premagali le Kiel.

Izbranci trenerja Alema Toskića so slabo odprli obračun proti trenutno vodilni zasedbi v francoskem prvenstvu. V uvodnih devetih minutah je v njihovi igri kapljalo in curljalo na vse strani, tako da so si hitri pridelali zaostanek petih golov (2:7).

Domača minuta odmora ni spremenila razmerja moči na igrišču. Nantes, pri katerem od leta 2019 igra tudi slovenski reprezentant Rok Ovniček, je bil tudi v nadaljevanju predvsem po zaslugi devetih obramb hrvaškega vratarja Ivana Pešića absolutni gospodar Zlatoroga. Francozi so bili vseskozi korak pred Celjani, ki so v končnici prvega polčasa zaostajali že za sedem golov (11:18, 12:19 in 13:20).

Celjani so se na veliki odmor odpravili z zaostankom šestih golov (14:20). V začetku drugega polčasa so še kljubovali telesno izjemno močnim Francozom in se jim približali na štiri gole (16:20), nato pa počasi začeli izgubljati stik z njimi in v 40. minuti znova zaostali za sedem golov (17:24).

V zadnjih 20 minutah so gostitelji močno popustili, igralci Nantesa so imeli vse vajeti igre v svojih rokah in zanesljivo osvojili obe točki v Zlatorogu.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Aleks Vlah in Tilen Strmljan. Prvi je dosegel devet, drugi pa pet golov.

V ligi prvakov bo zdaj napočil krajši premor zaradi kvalifikacijskih reprezentančnih tekem za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji 2024. Celjani bodo naslednjo tekmo igrali 27. oktobra, ko bodo gostili poljske Kielce.

Komentarji: