Karabatić prinesel bron Francozom

Francoski rokometaši so na tekmi za tretje mesto s 26:25 premagali eno od gostiteljic prvenstva Nemčijo. 
Fotografija: Nikola Karabatić se šele vrača po poškodbi, zato še ni v polni formi, vseeno pa je bil eden od junakov Francozov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Nikola Karabatić se šele vrača po poškodbi, zato še ni v polni formi, vseeno pa je bil eden od junakov Francozov. FOTO: Reuters

Francoska moška rokometna reprezentanca je osvojila bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu na Danskem in v Nemčiji, potem ko je na današnji tekmi za tretje mesto v Herningu premagala Nemčijo s 26:25 (9:13). Finalna tekma med Dansko in Norveško se bo pričela ob 17.30.

Mali finale v Herningu je pripadel francoskim rokometašem, zmagoviti gol pa je tik pred zadnjim zvokom sirene dosegel prvi zvezdnik Nikola Karabatić, ki se je svojim reprezentančnim soigralcem pridružil šele v drugem delu tekmovanja. Za šestkratne svetovne, dvakratne olimpijske in trikratne evropske prvake je to četrto odličje bronastega leska na svetovnih prvenstvih, pred tem so jo osvojili na Japonskem 1997, na Portugalskem 2003 in v Tuniziji 2005.

Nemško-francoski obračun so bolje pričeli izbranci nemškega selektorja Christiana Prokopa, ki so si sredi polčasa priigrali tri gole prednosti (9:6), a so jih galski petelini dokaj hitro ujeli in po delnem izidu 3:0 izenačili na 9:9. A Nemci so v končnici prvega dela tekme znova ujeli pravi ritem in po delnem izidu 4:0 na veliki odmor odšli s prednostjo štirih golov (13:9).

A izbranci francoskega selektorja Didierja Dinarta niso odvrgli puške v koruzo, v drugi polovici tekme so zaigrali sijajno in hitro izenačili na 14:16, v 43. minuti pa povedli za dva gola (18:16). Vse do konca tekme se je na igrišču v Herningu odvijal neizprosen boj za vsak košček igrišča, odločitev pa je padla dobesedno v zadnji sekundi, tik pred zadnjim zvokom sirene je zmagoviti gol za Francijo dosegel rekonvalescent Karabatić.

V francoski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Kentin Mahe, v nemški Uwe Gensheimer, oba sta dosegla po sedem golov.
 

Komentarji: