Kodrin in Kastelic pozitivna ob prihodu reprezentance v Kairo

Udarec za slovensko reprezentanco pred današnjim uvodnim dvobojem z Južno Korejo na svetovnem prvenstvu.
Fotografija: Tilna Kodrina je ustavil pozitiven rezultat testiranja. FOTO: Uroš Hočevar Hočevar Uroš
Odpri galerijo
Tilna Kodrina je ustavil pozitiven rezultat testiranja. FOTO: Uroš Hočevar Hočevar Uroš

Slovensko moško rokometno reprezentanco danes ob 18. uri čaka prvi nastop na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Tik pred začetkom pa so člani moštva izvedeli, da jim ne bosta mogla pomagati Tilen Kodrin in Urh Kastelic.

PCR test ob prihodu na letališče v Egiptu je pri obeh igralcih prikazal pozitivno vrednost zaradi okužbe, s katero sta se uspešno spopadla že v domovini. Ob priključitvi reprezentanci oba več kot 48 ur nista kazala nobenih simptomov okužbe, kar jima po slovenskih in evropskih standardih dovoljuje normalno vrnitev v »delovno« okolje. Organizatorji tekmovanja so Kodrinu in Kastelicu na dan uvodne tekme omogočili dodatne preiskave v bolnišnici v Kairu.
 

Oba se dobro počutita

 
Zaplet, ki je posledica še enega izmed nedorečenih in neusklajenih protokolov na tem svetovnem prvenstvu, na nastop preostalega dela ekipe ne vpliva. Kot pravijo, rokometaši, na reprezentanco ni vplival negativno, pač pa jo je le še bolj tesno povezal.
 
Reprezentančni zdravnik Sašo Djurić pa je pojasnil: »Kodrin in Kastelic sta zdrava in se dobro počutita. Oba sta bila ob prihodu v Egipt pozitivna na PCR testu. Organizatorji so se zato odločili, da ju pošljejo na dodatne preiskave v Kairo, kjer bodo skušali ugotoviti, kakšno je njuno stanje. Oba sta se v Sloveniji zaradi okužbe nahajala v desetdnevni izolaciji, nato pa se vrnila v ekipo, saj sta bila, tako kot narekujejo strokovna priporočila, 48 ur brez povišane temperature oziroma drugih simptomov okužbe. Ker smo v moški rokometni reprezentanci predvidevali, da se takšen primer lahko zgodi, smo organizatorjem in mednarodni rokometni zvezi že pred 14 dnevi posredovali vprašanje, kaj storiti v takšnem primeru, a do danes nismo prejeli odgovora.«

Preberite še:

Komentarji: