Krimovke brez možnosti za madžarski čudež

Branilke lovorike v ligi prvakinj, rokometašice Györa, so bile pred domačim avditorijem boljše s kar 39:23.
Fotografija: Tamara Mavsar je bila najučinkovitejša pri Krimu. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Tamara Mavsar je bila najučinkovitejša pri Krimu. FOTO: Leon Vidic/Delo

Györ – Rokometašice Krima Mercatorja so novo sezono v ligi prvakinj odprle z gladkim porazom. Praznih rok so ostale na gostovanju pri branilcu šampionske lovorike in štirikratnem evropskem prvaku Györu, ki je bil pred 5214 gledalci prepričljivo boljši s kar 39:23 (18:9). Gostje so v dvoboju vodile enkrat samkrat, pri rezultatu 1:0, vse ostalo je bilo v madžarski domeni. Ljubljančanke, pri katerih je danes strelsko izstopala Tamara Mavsar s petimi zadetki, nov izziv čaka v soboto, ko bodo gostile Thüringer.


Kot odličen nemški motor


»Györ ima za glavnega sponzorja nemškega avtomobilista in se tako obnaša tudi na parketu – kot odličen nemški motor. Dekleta igrajo odlično, mi pa smo nekoliko šibkejši kot v prejšnji sezoni. Vselej se rad vračam v to dvorano, v kateri igrajo res najboljše rokometašice sveta, zato ni lahko biti na nasprotni strani. Ob tej priložnosti bi rad čestital ekipi in novemu trenerju, želim mu vso srečo in verjamem, da lahko ponovi uspehe iz zadnjih sezon,« je pod opravljeno črto potegnil trener Krima Uroš Bregar.


Riku Ribnici prvi polčas


Rokometaši Rika Ribnice pa so v prvem dvoboju drugega kola kvalifikacij za pokal CEV pred domačimi navijači s 30:27 (17:11) odpravili islandski Selfoss in si zagotovili solidno popotnico za povratni obračun, ki bo čez teden dni na severu Evrope. Varovanci trenerja Siniše Markota so imeli vse pod nadzorom predvsem v prvem polčasu, v nadaljevanju pa so uporni gostje zaostanek prepolovili. V vrstah zmagovalcev sta bila s po sedmimi zadetki najučinkovitejša David Kovačič in Risto Vujačić.

Preberite še:

Komentarji: