Lovoriko bo v Zlatorog vračal dober znanec iz Srbije

Alem Toskić bo v novi sezoni šef stroke v Celju Pivovarni Laško. Zaradi družine zapušča Madžarsko.
Fotografija: Alem Toskić je šest sezon preživel v Celju. FOTO: Ljubo Vukelić
Odpri galerijo
Alem Toskić je šest sezon preživel v Celju. FOTO: Ljubo Vukelić

Nekdanji član Celja Pivovarne Laško in srbski reprezentant Alem Toskić bo novi trener rokometašev Celja Pivovarne Laško, navajajo zanesljivi viri. Klub novice še ni potrdil, to naj bi storil do konca tedna.

image_alt
Ocvirk ni več trener celjskih rokometašev


Tudi pri navijačih priljubljeni »Toske« je najbolj prepričal vodstvo 24-kratnih slovenskih prvakov, ki so iskali naslednika Tomaža Ocvirka oz. Luke Žvižeja, potem ko so pivovarji po sedmih letih izgubili naslov in ga predali Gorenju.

Resni kandidati so mesto trenerja so bili še Aleš Pajovič, Uroš Šerbec, Rastko Stefanović in Žvižej, ki pa bo prevzel službo v Mariboru. Pajovič je takoj povedal, da kot selektor Avstrije ne more opravljati dvojne vloge.

Toskić je bil tudi član Gorenja. FOTO: Mavric Pivk
Toskić je bil tudi član Gorenja. FOTO: Mavric Pivk


Devetintridesetletni Toskić je bil sicer uspešen na klopi madžarskega Csurga in imel na mizi novo pogodbo, vendar se je odločil vrniti v Celje, kjer živi njegova družina. Njegova glavna naloga bo naslov prvaka vrniti v Zlatorog, imel pa bo močno spremenjeno ekipo, saj veliko igralcev odhaja v tujino. Celjani naj bi v novi sezoni nastopali v evropski ligi. Proračun bo omejen, prostora za okrepitve je malo, zato bo njegovo delo težko, a pravi, da prihaja zmagovati in ne tekmovati.

image_alt
Srčno Gorenje povozilo prvake in stopilo na prag naslova


Toskić je igral v Celju med letoma 2007 in 2013, potem je šel za tri sezone v Vardar, med letoma 2016 in 2018 je bil član Gorenja, kariero pa je sklenil lani v Csurgu, kjer je že prej prevzel tudi trenersko delo in se dobro kosal s Pick Szegedom in Veszpremom.

Alem Toskić je igral tudi za Vardar. FOTO: Uroš Hočevar
Alem Toskić je igral tudi za Vardar. FOTO: Uroš Hočevar


Leta 2012 je krožni napadalec s Srbijo osvojil srebrno kolajno na domačem evropskem prvenstvu.

Preberite še:

Komentarji: