Miša Marinček v trenerske vode

Nekdanja vratarka je prevzela rokometašice celjske ekipe Z'Dežele.
Fotografija: Miša Marinček je s predsednikom Izidorjem Krivcem in direktorjem Juretom Cvetkom začela novo zgodbo v Celju. FOTO: ŽRK Z'dežele.
Odpri galerijo
Miša Marinček je s predsednikom Izidorjem Krivcem in direktorjem Juretom Cvetkom začela novo zgodbo v Celju. FOTO: ŽRK Z'dežele.

Miša Marinček Ribežl ni dolgo zdržala med upokojenkami. Potem ko se je odločila, da bo zapustila Krim Mercator in končala kariero rokometne vratarke, je zagrizla v nov izziv. V prihodnji sezoni se bo podala v trenerske vode, dogovorila se je, da bo prevzela članice celjskega prvoligaša Z'dežele.

Marinčkova, nekdanja kapetanka slovenske reprezentance in Krima Mercatorja, se je s prvim operativcem kluba Juretom Cvetkom dogovorila o dveletni pogodbi. Zamenjala bo Petra Novaka, ki se vrača k delu s kadetinjami.

Miša Marinček je bila podaljšana roka Uroša Bregarju tako v reprezentanci kot na Krimu. FOTO: Uroš Hočevar
Miša Marinček je bila podaljšana roka Uroša Bregarju tako v reprezentanci kot na Krimu. FOTO: Uroš Hočevar


Celjanke so v minuli sezoni zasedle 5. mesto v 1. SRL, cilj v naslednji bo tretje mesto, želja drugo. Ekipa naj bi bila sestavljena do konca prihodnjega tedna, z Mišo za krmilom bo v Golovec bržčas lažje zvabiti kakovostne igralke.
 

Začetek v lokalnem okolju


»Srečna in vesela sem, da se vračam domov, da sem svojo prvo trenersko priložnost dobila v lokalnem okolju. Ob tej priložnosti se zahvaljujem ŽRK Z'dežele. Verjamem, da bom s svojimi izkušnjami in znanjem pripomogla k nadaljnjemu razvoju in novim uspehom kluba,« je za klubsko stran povedala 34-letna Marinčkova.

Miša Marinček je sklenila kariero rokometne vratarke. FOTO: Roman Šipić
Miša Marinček je sklenila kariero rokometne vratarke. FOTO: Roman Šipić


Z novo okrepitvijo je zadovoljen tudi predsednik kluba Izidor Krivec. »Miša je prava osvežitev v klubu. Vemo, kakšna igralka je bila, verjamem, da bo enako uspešna tudi kot trenerka. Še naprej bo naša prioriteta delo z mladimi in razvoj lastnih igralk, obenem pa želimo ostati v vrhu slovenskega ženskega rokometa oziroma tik pod njim.«

Direktor Cvetko pa je dodal: »Veseli smo, da smo v naše vrste privabili osebo, ki je v slovenskem ženskemu rokometu pustila velik pečat. Miša je s svojo izobrazbo in uspehi v športu tudi vzor vsem mladim igralkam in dokaz, da gresta lahko šola in šport z roko v roki.«

Preberite še:

Komentarji: