Močna okrepitev v Zlatorogu

Nekdanji zmagovalec lige prvakov Draško Nenadić, sicer brat bolj znanega Petra Nenadića iz Veszprema, je zadnja okrepitev rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško.
Fotografija: Draško Nenadić bo v Zlatorog prinesel izkušnje iz lige prvakov in srbske reprezentance. Foto: CPL
Odpri galerijo
Draško Nenadić bo v Zlatorog prinesel izkušnje iz lige prvakov in srbske reprezentance. Foto: CPL

Celje – Po odhodu Boruta Mačkovška v Veszprem pri rokometnih prvakih iz Celja Pivovarne Laško niso dolgo stali križemrok. Danes so sporočili, da bo njihove vrste v prihodnji sezoni okrepil Srb Draško Nenadić, leta 2014 evropski prvak s Flensburgom. Podpisal je pogodbo do leta 2019 z možnostjo podaljšanja za leto dni.

Nenadić (28 let, 202 cm) igra na položaju levega zunanjega igralca in velja za odličnega obrambnega igralca, v Celje prihaja iz danskega Silkeborga z nekdanjim celjskim igralcem Sebastianom Skubetom. Ima bogate izkušnje z igranjem v bundesligi, kjer je preživel štiri sezone.

Njegovi dosedanji klubi so: Crvena zvezda (2007-2010), Granollers (2010-2012), Guadalajara (2012-2013), Flensburg (2013-2015), Hamburg (2015-2016), Füchse Berlin (2016-2017), Silkeborg (2017-2018).

Draško Nenadić: »Izjemno vesel sem podpisa pogodbe z RK Celje Pivovarna Laško in komaj čakam začetek zgodbe v Celju. Zadovoljen sem, ker prihajam v klub s tradicijo, ki ima vedno najvišje ambicije, zavedam se, da so cilji tega kluba vsako sezono visoko, najvišje postavljeni. Celje spremljam že od nekdaj, parkrat sem bil tudi nasprotnik, tako da imam o klubu veliko podatkov in vem, kam prihajam. Prepričalo me je urejeno okolje, mlada ekipa in visoke ambicije, ki se ujemajo z mojo vizijo rokometa. Resda prihajam med mlade igralce, od mene so starejši samo Anić, Ferlin in Razgor, vendar v fantih se skriva izjemen potencial in skupaj ga bomo poizkušali razviti tudi na igrišču. Smo mlada ekipa, ki se bo vedno borila do konca. Zame je prihod v Celje nov začetek, željan sem dokazovanja in se že veselim igranja v Zlatorogu, kjer je vedno odlično vzdušje.«

Trener Branko Tamše: »Draško je igralec s številnimi mednarodnimi izkušnjami, tako na reprezentančnem kot klubskem nivoju, kjer je leta 2014 postal evropski prvak s Flensburgom in imel ob tem v ekipi pomembno vlogo. Iskali smo igralca, ki lahko igra kvalitetno v obe smeri, tako napadalno kot obrambno, in vsi skupaj verjamemo, da smo ga z Draškom dobili. Bo eden izmed najbolj izkušenih mož v naši mladi ekipi.«

Celjani se bodo na prvem treningu zbrali 25. julija.










 

Komentarji: