Na Krim se vrača Andrea Lekić

Krim Mercator bo v soboto v Tivoliju gostil močno ekipo Rostova-Dona. Brez Nine Žabjek do konca sezone. V naslednji cilj preboj na F4.
Fotografija: Andrea Lekić je ena najboljših igralk, ki je zastopala barve Krima. FOTO: Igor Zaplatil
Odpri galerijo
Andrea Lekić je ena najboljših igralk, ki je zastopala barve Krima. FOTO: Igor Zaplatil

Krim Mercator bo do konca meseca že sestavil ekipo za naslednjo sezono, v kateri bo obeležil 20. obletnico osvojitve prvega naslova evropskih prvakinj. V Ljubljano se vračata Dragana Cvijić in Tjaša Stanko.

Podaljšali so pogodbo z Oceane Sercien Ugolin, pa tudi Harmo van Kreij in Mateo Pletikosić. V vratih bo poleg Jovane Risović tudi kapetanka brazilske reprezentance Barbara Arenhart, ki brani barve Budućnosti.

V naslednji sezoni pa se bo taboru krimovk pridružila tudi ena največjih zvezdnic evropskega rokometa Andrea Lekić. Srbkinja si je ime ustvarila prav v Sloveniji in bila ena najboljših srednjih zunanjih, ki so igrale za dvakratne evropske šampionke.



»Ko sem zapuščala Krim, sem rekla, da se bom nekega dne vrnila in držala sem obljubo. Ljubljana je moj drugi dom, moja slovenščina je malce zarjavela, ampak bom hitro nazaj. Verjamem, da bomo skupaj spet konkurenčni najboljšim,« je prek zooma povedala 33-letna Beograjčanka, ki je bila na Krimu med letoma 2007 in 2011. 

Matea Pletikosić je izpolnila pričakovanja Krima in ostaja v klubu. FOTO: Blaž Samec
Matea Pletikosić je izpolnila pričakovanja Krima in ostaja v klubu. FOTO: Blaž Samec


Kot je povedala direktorica kluba Deja Ivanović, bo cilj v naslednji sezoni preboj na sklepni turnir lige prvakinj, kasneje pa tudi osvojitev naslova. V klubu se pogovarjajo še z nekaterimi kakovostnimi igralkami, trener Uroš Bregar pa išče predvsem takšne, ki so dobre tudi v obrambi.
 

V soboto v Tivoliju


Krim bo sicer v soboto ob 16. uri gostil rusko ekipo Rostov-Don in želel ohraniti upanja na nastop v izločilnih bojih. Tekma bo izjemoma v dvorani Tivoli. Pri Rusinjah, ki jih zdaj vodi Per Johansson, je najboljša igralka Ana Vjahireva. So pa krimovke do konca sezone ostale brez kapetanke Nine Žabjek, ki se je poškodovala na zadnji tekmi proti Esbjergu.

Uroš Bregar sestavlja močno ekipo. FOTO: Mavric Pivk
Uroš Bregar sestavlja močno ekipo. FOTO: Mavric Pivk


Krim je pri Rostovu lani jeseni osvojil točko, potem ko je v zadnji sekundi prazna vrata prek celega igrišča zadela Maja Svetik.

Preberite še:

Komentarji: