Nemcem vojna živcev, sanje še dosegljive

Slovenski mladi rokometni upi so proti Nemčiji zapravili prvo žogo za polfinale EP.
Fotografija: Slovenijo čaka še popravni izpit proti Islandiji.
Odpri galerijo
Slovenijo čaka še popravni izpit proti Islandiji.

Saša Prapotnik, selektor slovenske rokometne reprezentance do 20 let, je že v uvodnem skupinskem delu evropskega prvenstva opozarjal, da so njegovi varovanci preveč nesproščeni, da jih na domačih tleh preveč daje živčnost. Kljub temu so v skupini B vpisali tri zmage, prvo priložnost, da potrdijo polfinale prvenstva stare celine, pa so zapravili na tekmi z Nemčijo.

Germani so bili boljši s 26:22 (9:11), a vse slovenske ladje na Savinji še niso potonile. Danes ob 19. uri v dvorani Zlatorog sledi odločilni dvoboj za preboj med štiri najboljše v Evropi z Islandijo, kajti stanje v slovenski skupini je naslednje: Nemčija ima tri točke, Slovenija in Islandija po dve, Srbija pa je na repu razpredelnice z eno točko.
 

Danes proti Islandcem za napredovanje


Živčnost slovenskih rokometnih upov se je proti Nemčiji pokazala že na samem uvodu srečanja; Nemci so takoj povedli z 2:0, Prapotnikovi mladci pa so pri vodstvu tekmecev s 4:3 z delnim izidom 5:0 rezultatski voz le premaknili na svoj kolovoz. Ob polčasu, vsaj po videnem v prvem delu, ni prav očitno kazalo, da bodo trmasti in zagrizeni Nemci v drugem polčasu stvari zasukali, a pri njih, to vemo že iz nogometa, nikoli ne veš, kako bo.

V uvodni polovici drugega polčasa jim je uspel delni izid 7:3, v 42. minuti je bilo 16:14, slovenski zasuk, nekajkrat so se gostitelji približali na gol zaostanka, nazadnje pri 23:22, pa se ni uresničil. Žoga je po strelih rada končala tudi v okvirju vrat, tako kot pri sedemmetrovki Grege Ocvirka, s sedmimi zadetki najboljšega domačega strelca, a dejstvo je, da živci in zbranost tokrat niso bila pravi in da bo danes proti hladnim Skandinavcem z Islandije treba ohraniti mirno kri.

Komentarji: