Niklas Landin Jacobsen in Stine Oftedal rokometaša leta 2019

Najboljša po izboru IHF sta vratar Kiela in srednja igralka Györa.
Fotografija: Niklas Landin Jacobsen je prvič osvojil prestižno rokometno priznanje. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Niklas Landin Jacobsen je prvič osvojil prestižno rokometno priznanje. FOTO: Reuters

Basel – Danec Niklas Landin Jacobsen in Norvežanka Stine Oftedal sta najboljša rokometaša v letu 2019 po izboru Mednarodne rokometne zveze (IHF). Vratar nemškega Kiela, pri katerem igra tudi slovenski reprezentant Miha Zarabec, in srednja igralka madžarskega Györa sta prvič osvojila prestižno priznanje. Najboljši trener v moški konkurenci je danski selektor Nikolaj Jacobsen, v ženski pa selektor nizozemske izbrane vrste in Metza – Francoz Emmanuel Mayonnade.

Glasovanje za prestižne rokometne nagrade se je končalo v petek. V vseh konkurencah je 18 strokovnjakov – devet iz IHF in devet selektorjev vrhunskih reprezentanc – pripravilo ožji nabor petih igralcev in igralk ter trenerjev, končno besedo pri izbiri najboljših pa so imeli rokometni zanesenjaki.
 

Tesno le pri selektorjih


Oftedalova, Landin in Mayonnade so zanesljivo osvojili prestižne nagrade, Jacobsen pa je malenkostno slavil prvo mesto pred norveškim selektorjem Christianom Bergejem.

Lani sta nagradi osvojila Romunka Cristina Neagu in Danec Mikkel Hansen. Romunka je bila doslej rekordno štirikrat izbrana za najboljšo rokometašico na svetu po izboru IHF, Danec pa trikrat, tako kot Francoz Nikola Karabatić.

Komentarji: