Norvežani utišali dvorano v Hamburgu

Za nedeljski sosedski finale z Danci so v polfinalu gladko, z 31:25, odpravili sogostitelje Nemce.
Fotografija: Veselje Norvežanov je bilo nepopisno. FOTO: Patrik Stollarz/AFP
Odpri galerijo
Veselje Norvežanov je bilo nepopisno. FOTO: Patrik Stollarz/AFP

Hamburg – Norveški rokometaši so poskrbeli za sosedski finale svetovnega prvenstva (z Dansko) in preprečili, da bi se za laskavo krono med seboj udarila oba sogostitelja turnirja. Pred polnimi tribunami Barclaycard Arene v Hamburgu so namreč brez težav, z 31:25 (14:12), odpravili Nemce, ki so nazadnje vodili pri 6:5, nato pa se je tehtnica začela vse izdatneje nagibati na stran tekmecev.


Norvežani kot že predlani


Norvežani bodo tako vsaj ponovili uspeh izpred dveh let, ko so se ravno tako prebili v finale, tam pa niso bili dorasli dominantnim Francozom (26:33). V zmagovalni vrsti je sedemkrat v polno sprožil Magnus Abelvik Rød, po šestkrat pa sta bila uspešna Sander Sagosen in Bjarte Myrhol. Pri poražencih so izstopali sedemkratni strelec Uwe Gensheimer, šestkratni Fabian Böhm in petkratni Fabian Wiede.


V rednem delu zmaga Dancev


Nemci tako ostajajo pri treh naslovih svetovnih prvakov, Norvežani, ki si kruh večinsko služijo ravno v bundesligi, pa nimajo zlata še z nobenega velikega tekmovanja. Z Danci, ki še edini na turnirju niso oddali niti točke, so se že pomerili v zadnjem kolu prvega dela letošnjega prvenstva in izgubili s 26:30. Finale bo v nedeljo ob 17.30, mali finale Nemcev in padlih branilcev naslova Francozov pa tri ure prej.

Preberite še:

Komentarji: