Nov mrk Krima v drugem polčasu

Krim Mercator je na peti tekmi EHF lige prvakov doživel že četrti poraz, Bietigheim je bil boljši s 30:23. V nedeljo že ena ključnih tekem z Brestom.
Fotografija: Dragan Adžić ni znal preprečiti padca v drugem polčasu. FOTO: RK Krim/Facebook
Odpri galerijo
Dragan Adžić ni znal preprečiti padca v drugem polčasu. FOTO: RK Krim/Facebook

Zgolj en gol so v 13 minutah drugega polčasa dosegle rokometašice Krima Mercatorja in se morale sprijazniti s porazom s 23:30 pri Bietigheimu. To je bila že četrta ničla za Ljubljančanke na petih tekmah EHF lige prvakinj. Vse kaže, da bodo imele težave v lovu na osmino finala, ena zelo pomembnih tekem bo v nedeljo s Stožicah proti francoskemu Brestu. To bo tudi zadnja pred začetkom domačega evropskega prvenstva in zmaga bi v tej lući imela dvojno vrednost.

Krim je v tekmo krenil dobro, toda po 3:3 prejel tri gole in Adžić je po 11 minutah že moral zahtevati minuto odmora. Najbolj razpoložena je bila Darja Dmitrijeva, katere izključitev je bila usodna na tekmi proti Ferencvarosu, v vratih je bila solidna Barbara Arenhart. Toda sprva nista imeli dovolj pomoči soigralk.

Darja Dmitrijeva je bila najboljša pri Krimu. FOTO: RK Krim/Facebook
Darja Dmitrijeva je bila najboljša pri Krimu. FOTO: RK Krim/Facebook

Čeprav je bil Bietigheim, aktualni zmagovalec evropske lige, nepremagan, Krim pa je izgubil že trikrat, se je v Ludwigsburgu obetala izenačena tekma. Pri 8:7 za Nemke je moral posvet ob klopi skicati tudi domači trener Markus Gaugisch, toda Krim je s tretjim zadetkom Rusinje Dmitrijeve prišel do vodstva z 9:8.

Po 12:12 je bila tri minute pred koncem prvega izključena krožna napadalka Nataša Ljepoja, vendar je Dmitrijeva držala Krim nad vodo in med odmorom je bilo pri 15:14 za domače rokometašice še vse odprto.

Kot je že običajno v tej sezoni, je Krim na začetku drugega polčasa zapadel v krizo, prvi gol je dosegel po skoraj sedmih minutah (Maja Svetik). Še dobro, da je bila v vratih razpoložena Arenhartova in Bietigheim je ušel zgolj na 17:15. Vendar so se težave v napadu nadaljevale (tudi avstrijski sodnici sta bili domačinsko razpoloženi) in kmalu je bilo že skrb vzbujajočih 22:15 (delni izid 7:1). En zadetek v 13 minutah je bil veliko premalo za presenečenje. Led je prebila šele Aleksandra Rosiak, toda nemški vlak je že odpeljal, Krima pa ni bilo na njem. Vprašanje, če ga bo ujel do konca skupinskega dela. Veliko bo odvisno od nedeljske tekme z Brestom v Stožicah.

Ekipa izgubljala energijo

»Na tekmo smo se dobro pripravili. Vedeli smo, kako tekmice igrajo in kje lahko izkoristimo naše priložnosti. Rokometašice so v prvem polčasu to dobro uresničile. V drugem delu so Nemke zaigrale drugače, naš odgovor pa ni bil takšen, kot bi si ga želeli. Žal mi je, da ekipa z reakcijami na nekatere sodniške odločitve porablja svojo energijo. S tem se ne smemo obremenjevati, ampak se moramo osredotočiti nase in na naše napake, ki jih je bilo tokrat ogromno,« je po porazu dejal Adžić.

»Prvi polčas smo odigrale na zelo visoki ravni. Dobro smo se branile in reagirale na vse, na kar smo se skozi teden pripravljale. Žal ne vem, kaj se je znova zgodilo v drugem delu tekme. To bomo morale popraviti, saj se po takšnem padcu v igri s težavo dvignemo, še težje pa je nato ujeti zaostanek,« je dodala Nina Žabjek.

Liga prvakinj, 5. krog:

Skupina A:

Brest : Odense 21:25 (8:16)

Ferencvaros : Vipers Kristiansand 26:26 (12:14)

Bietigheim : Krim Mercator 30:23 (15:14)

16.00 Bukarešta : Banik Most

Lestvico zagotavlja SofaScore

Skupina B:

Budućnost : Rapid Bukarešta 30:30 (13:10)

Kastamonu : Lokomotiva Zagreb 26:23 (16:11)

16.00 Storhamar : Gyor

16.00 Esbjerg : Metz

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: