Ocvirk želi letenje in iskrenje svojih mladcev

Rokometni prvak Celje Pivovarna Laško želi z novim sistemom igre povrnitev pokalne in superpokalne lovorike.
Fotografija: Rokometaši Celja Pivovarne Laško so odločeni, da se na igriščih po domovini in Evropi ne bodo le fotografirali. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so odločeni, da se na igriščih po domovini in Evropi ne bodo le fotografirali. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Celje – Rokometno leto je že naokrog, počitka je bilo resnično zelo malo. V Sloveniji se bo rokometni ples začel že jutri v Slovenj Gradcu, ko se bosta za superpokalno lovoriko pomerila Celje Pivovarna Laško in Gorenje.

Celjani so pred uvodnim tekmovalnim dnevom sezone predstavili tudi močno spremenjeno zasedbo za to sezono. Ker v prejšnji niso osvojili vseh domačih lovorik, pa tudi ker vedo, kaj je njihova naloga v prihajajočem igralnem obdobju. V zadnji sezoni so osvojili državni naslov, a pokalna in superpokalna trofeja nista romali na njihov naslov, zato bo 2019/20 tudi sezona popravnega izpita. V novo dogodivščino bodo krenili igralsko zelo spremenjeni.

S trebuhom za kruhom so odšli drugam William Accambray, Jaka Malus, Rok Ovniček, Branko Vujović, Jan Jurečič, Aljaž Panjtar, Igor Anić in Kristian Bećiri, v Zlatorogu pa so najbolj znana nova imena Vid Poteko, ta se vrača v matično jato, Jan Grebenc, Patrik Leban in Portugalec Diogo Silva. Novinci so tudi vratar Miljan Vujović, Tobias Cvetko, bil je na posoji pri Trimu iz Trebnjega, Domen Novak, povratnik iz Maribora Stefan Žabić in mladinec Tadej Kljun. Že na prvi pogled je torej jasno, da so pivovarji kakovostno veliko izgubili, nova imena bodo morala stopiti v velike čevlje. Zaradi številnih sprememb je tudi razvidno, da zasedba še ni povsem uigrana.
 

Iskali prave profile


»Za novo sezono smo poskušali pripeljati rokometaše, ki bi ustrezali našemu sistemu igre. Naša želja je namreč, da bi na tekmah narekovali še hitrejši ritem, želim si tudi večjo odgovornost posameznikov. Naša igra v obrambi bo še bolj agresivna, več bo prekinitev nasprotnega napada, prehodi iz obrambe v napad pa še hitrejši kot v pretekli sezoni. V pripravljalnem obdobju smo temu namenili zelo veliko časa, veliko več smo delali tudi na telesni pripravi. Temu je izdatno prispeval moj novi pomočnik Klemen Luzar, v proces dela pa smo vključili tudi kineziologa Primoža Porija in tako pokrili preventivno področje rehabilitacije po poškodbah in regeneraciji igralcev. Ob tem pa neprestano skrbimo za naše mlade rodove in jih postopoma vključujemo v člansko konkurenco,« je navrgel trener Celja Pivovarne Laško Tomaž Ocvirk.

»Ekipa je nova in precej spremenjena na bržkone najpomembnejših zunanjih položajih. Novi igralci bodo imeli v sezoni izjemno veliko vlogo, prav zaradi tega smo v pripravljalnem obdobju veliko časa namenili taktični pripravi. Strokovno vodstvo je postavilo nov sistem igre, od začetka priprav pa smo na tem področju kar precej napredovali,« pa pred začetkom sezone pravi celjski kapetan David Razgor. Če si hmeljarji v domovini Sloveniji pač želijo tris lovorik, pa za nekdanjega evropskega klubskega šampiona stara celina in liga prvakov ni pozabljeno tekmovanje. A vsi tekmeci imajo višje proračune in s tem posledično kakovostno stesano moštvo, zato bo naloga tudi letos zahtevna. Celjani so v izločilnih bojih namreč nazadnje igrali v sezoni 2013/14. Torej bo tudi letos v ligi prvakov cilj seveda osmina finala, zato bo treba v skupini A s Paris Saint-Germainom, Barcelono, Flensburgom, Szegedom, Aalborgom, Zagrebom in Elverumom osvojiti najmanj šesto mesto.

Komentarji: