Parada prvakov uspešna, Riko drugi

Rokometaši Celja Pivovarne Laško za konec prvoligaške sezone spet nadigrali Gorenje.
Fotografija: Celjski rokometaši so zmagali tudi v zadnjem kolu DP in ostajajo nepremagani v 1. SRL od 31. oktobra 2015. Foto Tadej Regent
Odpri galerijo
Celjski rokometaši so zmagali tudi v zadnjem kolu DP in ostajajo nepremagani v 1. SRL od 31. oktobra 2015. Foto Tadej Regent

Celje – Parada prvakov, kot so zadnjo tekmo sezone poimenovali pri Celju Pivovarni Laško, je bila uspešna. Celjani so še enkrat več vzeli mero bledemu Gorenju in ponosno dvignili pokal za 22. naslov državnih prvakov. Ribnica se veseli drugega mesta po zmagi proti Kopru.

V Zlatorogu je bila tekma revijalnega značaja in kakovost rokometa je bila temu primerna. Celjani si vseeno niso pokvarili veselice in ostajajo nepremagani v 1. SRL od 31. oktobra 2015. Gorenje je bilo svetlobna leta oddaljeno od zmage, na katero čaka od 4. decembra 2013. Domači navijači so se z gratis pivom v roki poslovili od Urbana Lesjaka (požel je ovacije za vsako obrambo), Žige Mlakarja, Matica Suholežnika in Luke Mitrovića, ne pa (še) tudi od Ivana Sliškovića, pri katerem velja »status-quo« in je bržčas odvisen od tega, ali bo Borut Mačkovšek ostal v Celju ali ne.

Ribnica pa je z zmago proti Kopru samo potrdila drugo mesto, kar je največji uspeh kluba.

Končnica za prvaka – Celje PL: Gorenje 30:24 (14:12), Riko Ribnica: Koper 26:23 (11:12), Urbanscape Loka: Krka 24:22 (9:10); končni vrstni red: Celje PL 49, Ribnica 41, Gorenje 39, Koper 33, Loka 31, Krka 27; končnica za obstanek – Jeruzalem Ormož : Trimo Trebnje 28:27 (12:12), Maribor: Dobova 25:29 (16:13), LL Grosist Slovan: Herz Šmartno 42:28 (24:15); končni vrstni red: Maribor in Jeruzalem po 28, Dobova in Trimo po 27, Slovan 19, Šmartno 13.


Kavtičnik na F4


Če je bil finiš domače sezone dolgočasen, pa se ta konec tedna obeta spektakel v Lanxess Areni v Kölnu, kjer bo padla odločitev o zmagovalcu lige prvakov. Jutrišnja polfinalna para sta Nantes – PSG (15.15) in Montpellier – Vardar (18), finale bo v nedeljo ob 18. uri.

Drugič zapored se je zgodilo, da na F4 ni nemškega kluba in prvič bodo nastopili kar trije francoski, izzivalci branilca naslova Vardarja. Ta ima edinstveno priložnost prvi ubraniti lovoriko, odkar turnir od leta 2010 gosti Köln. V novi sezoni bo razpustil jedro ekipe in ob zmanjšanem proračunu bo gotovo izgubil stik z najboljšimi. Trener Raul Gonzalez se bo preselil v Pariz in nasledil Zvonimirja Serdarušića, ki si pred upokojitvijo obeta sanjski dosežek.

Bogati PSG bo tretjič zapored nastopil na F4, po tretjem mestu iz leta 2016 in lanskem drugem želi stopiti na rokometni Mont Blanc. Če mu bo to uspelo, bo Nikola Karabatić postal prvi, ki bo prvak s četrtim klubom, potem ko je že bil z Montpellierom (2003), Kielom (2007) in Barcelono (2015). Ne bo pa imel ob sebi brata Luke, ki je poškodovan.

Parižani so se v torek razveselili nepričakovanega darila, Montpellier je izgubil pri Saint-Raphaelu in zapravil vodstvo. PSG bo francoski prvak, če bo 31. t. m. doma premagal Chambery. Montpellier si bo celil rane in bo še bolj motiviran, da sezono vendarle sklene z dvigom srebrnine. Slovenski kapetan Vid Kavtičnik je v četrtek dopolnil 34 let in gotovo je bila to med njegovimi skritimi željami...

Komentarji: