Prleški as osvojil evropsko ligo

Magdeburg z Markom Bezjakom je na sklepnem turnirju drugega evropskega tekmovanja premagal nemškega tekmeca Füchse Berlin.
Fotografija: Marko Bezjak je osvojil evropsko ligo. FOTO: MSC
Odpri galerijo
Marko Bezjak je osvojil evropsko ligo. FOTO: MSC

Nekdanji slovenski rokometni reprezentant in olimpijec Marko Bezjak je kot vino, boljši z leti, na jesen kariere je osvojil evropsko ligo, po moči drugo evropsko tekmovanje, ki je nasledilo pokal EHF.

Ormožan je v finalu sklepnega turnirja v Mannheimu proti tekmecu iz bundeslige Füchse Berlinu dosegel en gol iz dveh poskusov za zmago z 28:25 (15:8). Pri vzhodnonemškem velikanu sta bila najbolj učinkovita Tim Hornke in Omar Imgi Magnusson s po sedmimi zadetki. Pri favoritih iz glavnega mesta je enega več naštel danski veteran Hans Lindberg.



MVP turnirja je bil vratar Jannick Green s 17 obrambami v finalu.

V tekmi za tretje mesto je domači Rhein-Neckar premagal Wislo Plock z 32:27. Finalni turnir lige prvakov bo prihodnji konec tedna v Kölnu, kjer se bodo merili Barcelona, Nantes, PSG in Aalborg. Žreb polfinalnih parov bo jutri ob 11. uri. 

Marko Bezjak se je vrnil po poškodbi. FOTO: Ronald Gorsic/Cropix
Marko Bezjak se je vrnil po poškodbi. FOTO: Ronald Gorsic/Cropix


Magdeburg je nekdanji pokal EHF osvojil tudi v letih 1999, 2001 in 2007, ob tem je trikrat slavil tudi v elitnem klubskem tekmovanju na stari celini. V letih 1978 in 1981, ko je v finalu premagal ljubljanski Slovan, se je to tekmovanje imenovalo pokal prvakov, leta 2002 pa je osvojil zdajšnjo ligo prvakov.

Preberite še:

Komentarji: