Prvaki so se opekli, veteran poskrbel za slavje Trima

Gorenje je na prvi tekmi nove sezone rokometnega prvenstva izgubilo v Trebnjem s 24:25. Ristanović ubranil zadnji strel Sokoliča. Celje jutri z Mariborom.
Fotografija: Trimo je premagal Gorenje in potrdil visoke ambicije. FOTO: RK Trimo
Odpri galerijo
Trimo je premagal Gorenje in potrdil visoke ambicije. FOTO: RK Trimo

Prva tekma 31. sezone v rokometnem državnem prvenstvu se je začela spektakularno. Pred polnimi tribunami dvorane v Trebnjem sta se srečala najboljši ekipi zadnje sezone, Trimo in Gorenje, derbi pa se je razpletel z zmago Trebanjcev s 25:24.Prvaki iz Gorenja so tako že na prvi tekmi doživeli hladno prho, Dolenjci pod vodstvom Uroša Zormana pa so dokazali, da resno napadajo prvi naslov državnih prvakov, potem ko so bili spomladi drugi.Tekma je bila ves čas zelo izenačena, ob polčasu je bilo 14:14. Trimo je z golom Gašperja Horvata prišel do vodstva s 25:23, ampak gostje so imeli zadnji napad, za junaka se je izkazal 38-letni črnogorski vratar Radivoje Ristanović, ki je v zadnji sekundi ubranil strel Tilna Sokolića.Danes bo še tekma med Jeruzalemom in Loko, jutri pa še pet srečanj, 24-.kratni prvaki iz Celja Pivovarne Laško bodo gostili Maribor, ki jih je prevzel Luka Žvižej.

liga NLB
liga NLB


Rokometaši Jeruzalema Ormoža, ki se pripravljajo na nastop v pokalu EHF, pa so razočarali. Izgubili so doma proti Urbanscape Loki s 26:29 (11:16). Jure Šterbucl je tako na najboljši način začel svojo zgodbo na klopi edinega gorenjskega prvoligaša. 

Preberite še:

Komentarji: