Razočaranje na Krimu: Liza Omoregie odhaja

Slaba novica iz Krima Mercatorja. Elizabeth Omoregie zapušča Slovenijo in se seli k CSM Bukarešti.
Fotografija: Elizabeth Omoregie je na Krimu preživela štiri sezone. Foto Blaž Samec
Odpri galerijo
Elizabeth Omoregie je na Krimu preživela štiri sezone. Foto Blaž Samec

Ljubljana - Elizabeth Omoregie, okrog katere naj bi ljubljanske rokometašice v prihodnjih letih zgradile ekipo za vrnitev v evropski vrh, zapušča Slovenijo. Premamila jo je ponudba CSM iz Bukarešte, ki sestavlja mega ekipo. Poleg ene najbolj nadarjenih igralk v ligi prvakov se bodo v Romunijo preselile tudi tri igralke iz razpuščenega Vardarja, Andrea Lekić, Dragana Cvijić in Barbara Lazović. S slednjo se Ljubljančanke prav tako niso mogli dogovoriti o ponovnem sodelovanju.

Izvršna direktorica Deja Ivanović ni mogla skriti razočaranja. »Katastrofa. Nismo imeli možnosti, naredili smo vse, kar smo lahko, da bi zadržali Lizo, a to ni bilo dovolj. Toda ne smemo izgubiti kompasa, ker je za nami pretežko obdobje,« je povedala Ivanovićeva. Omoregijeva je sicer pred kratkim dobila slovensko državljanstvo in naj bi kmalu vpisala prvi reprezentančni nastop.

Trener Uroš Bregar, ki je na Krim zvabil dve angolski reprezentantki in obetavno makedonsko igralko Saro Ristovsko, bo moral najti novo rešitev na mestu organizatorice igre. Ta čas ima od izkušenih igralk le Nino Zulić.

Omoregijeva, stara je šele 21 let, je na Krimu preživela štiri sezone in je dosegla 142 golov v ligi prvakinj.

Komentarji: