Rokometaši Celja začeli priprave

Aktualni državni rokometni prvaki so v sredo začeli prvi del priprav na novo sezono. Ekipa sicer, zaradi odsotnosti mlajših igralcev, še ni popolna. 
Fotografija: Rokometaši Celja začeli s pripravami na novo sezono. Foto: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Rokometaši Celja začeli s pripravami na novo sezono. Foto: Blaž Samec/Delo

Celje – Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v sredo začeli priprave na novo sezono. Aktualni državni prvaki, ki imajo za sezono 2018/2019 visoke cilje, so imeli zaradi mladinskega evropskega prvenstva, ki trenutno poteka v Celju, težave s prostorom, ki bi bil primeren za uvodni del priprav. Rešitev so nato našli na Ljubečni pri Celju, kjer trenirajo v dvorani osnovne šole.

RK Celje Pivovarna Laško, ki ga vodi Branko Tamše, je med člane, za prihajajočo sezono, pripeljal tri nove rokometaše. To so: Klemen Ferlin, Rok Ovniček in Draško Nenadić. 
 

Najprej so na vrsti kondicijski treningi


Celjski rokometaši so sicer že pred pripravami opravili zdravniške preglede in prestali test pripravljenosti.
Uvodni dnevi bodo namenjeni pridobivanju predvsem fizične pripravljenosti in bodo potekali pod okriljem kondicijskega trenerja Tomaža Ocvirka, kasneje pa bo imel glavno vlogo Branko Tamše skupaj s svojimi pomočniki. Trener celjskega kluba je vesel, da so rokometaši zopet zbrani, a je dejal, da imajo srečo, a hkrati smolo, saj je kar nekaj celjskih igralcev članov mladinskih ali kadetskih reprezentancah in so zato še odsotni.
 

Tamše upa, da poškodb v ekipi ne bo


»Fantje so glede na prvi pogled ter opravljene zdravniške preglede, dobro pripravljeni in so se držali programa, ki so ga imeli med odmorom. Pričakujem lep start v sezono. Verjamem, da bomo v njej upravičili to, za kar smo tu zbrani in za kar treniramo ter nosimo dres Celja Pivovarne Laško. Da bo to lažje, bo potrebno zdravje, in to je tisto, kar želim vsem v največji meri. Trenutno imamo sicer nekaj manjših težav, v prvi vrsti Dujshebaev, ki mora še nekaj časa trenirati po prilagojenem programu, a njegovo stanje se lepo izboljšuje, upam pa, da se ti mladi reprezentanti pridružijo brez večjih težav,« je še dejal trener Celjanov.
 

Slovenski super pokal proti Krki, kot začetek tekmovalne sezone za Celje 


Do nedelje, 29. julija, bodo imeli priprave na Ljubečni pri Celju, potem pa 10 dni v Laškem, kjer jih čakajo tudi tri pripravljalne tekme, in sicer s Savdsko Arabijo, z romunsko Constanzo in beloruskim klubom Meškov Brest. Avgusta jih čaka še več tekem, tako na domačih kot tujih tleh. Tekmovalno sezono pa bodo 5. septembra začeli s tekmo slovenskega Superpokala, kjer se bodo pomerili s Krko.
 

Komentarji: