Šaljivi Gams zavida Celjanom čas za fotografiranje

Direktor Gorenja se ne boji, da bi več kot stomilijonska izguba pri glavnem sponzorju ogrozila načrte kluba. Če bodo Velenjčani dobili vse tekme, bodo prvaki.
Fotografija: Aleks Kavčič se je izkazal za odlično okrepitev Gorenja. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Aleks Kavčič se je izkazal za odlično okrepitev Gorenja. FOTO: Blaž Samec

Rokometašem Gorenja gre še boljše, kot so upali pred sezono, v kateri so močno pocenili in pomladili ekipo. Toda vest o več kot stomilijonski izgubi podjetja Gorenje, glavnega sponzorja v kitajskih rokah, vzbuja skrb, da se bo dobro zastavljena zgodba klavrno končala. A kot meni direktor kluba Janez Gams, je ta odveč.

»Klub zdaj že eno delo deluje na novi realnosti, vložek v ekipo se je zmanjšal še pred prihodom novih lastnikov, s sponzorjem Gorenjem imamo dolgoročno pogodbo, ki je na realni osnovi, bistveno nižja kot v preteklih letih, zato ne pričakujemo nobenih pretresov. Trudimo se po najboljših močeh, tudi število otrok, ki vadijo pri nas, je ogromno, družbena odgovornost velikih podjetij pa je takšna, da podpirajo lokalno okolje. Če pride do sprememb na slabše, bomo imeli čisto vest, prepričan sem, da smo vsi skupaj v klubu storili vse, da se zgodba ne bi sesula. Nikdar pa ne veš, kaj prinese prihodnost, nobena stvar ni zajamčena, še žena te lahko ima danes rada, jutri pa ne več,« se je pošalil Gams.



Zares je lahko zadovoljen, kako se razpleta sezona. Gorenje je redni del prvenstva sklenilo na drugem mestu in se v končnico tako kot Riko Ribnica podalo s štirimi točkami zaostanka za Celjem Pivovarno Laško, uvrstilo se je tudi na sklepni turnir v pokalu Slovenije. Na začetku je bilo nekaj porazov, saj je ekipa potrebovala čas, da se uigra in ujame z novim trenerjem Zoranom Jovičićem, zdaj pa je nanizala že sedem zmag v ligi NLB.
 

Zadnji dan maja bodo potegnili črto


»Vseeno nismo še ničesar storili, res pa je, da nam gre v zadnjem času dobro. Upal sem, da bo tako. Rezultatskih ciljev si uradno nismo postavili, jaz pa sem imel v glavi zamisel, s čim bom zadovoljen, in ta se uresničuje, 31. maja imamo zadnjo tekmo sezone v Celju in takrat upam, da bomo zadržali pozicijo, ki jo imamo. Najbolj pa je pomembno, da smo dokazali, da se da tudi z manjšim vložkom uresničiti tako športne kot nekatere poslovno-družbeno koristne cilje,« je na doslej opravljeno delo ponosen Gams, ki je delo prvega operativca v Rdeči dvorani prevzel pred slabim letom in se izkazal s svojo energijo, v pisarni je združil rokometno znanje, ki si ga je pridobil med dolgoletno kariero, in izobrazbo pravnika.

Zoran Jovičić se je dobro znašel na klopi Gorenja. FOTO: Roman Šipić
Zoran Jovičić se je dobro znašel na klopi Gorenja. FOTO: Roman Šipić


Čeprav bi bila vrnitev na drugo mesto v državi dober rezultat, se naslova prvaka že ne bi branil. Celje v zadnjem času kaže znake ranljivosti in kdo ve, če se mu ne bo še kdaj zataknilo z ekipo, ki je z mislimi napol že v naslednji sezoni. Morda v Velenju, ko bo 27. aprila tretji derbi v sezoni ...

»Pred sezono smo rekli le, da bomo poskušali vsako tekmo dobiti, nekaj jih nismo, ampak če bomo zmagali na vseh devetih, ki so še pred nami v ligi, bomo menda prvaki. Vendar tudi osebno ne delam načrtov za več kot teden naprej, zato me ta čas zanima samo sobotna z Loko,« gre korak za korakom Gams: »Glede na to, kakšno je bilo Celje pred sezono in tudi med njo, ko je premagovalo velikane v ligi prvakov, si niti nismo znali niti zamisliti, da bi lahko bili v igri za naslov. Zdaj so vse možnosti odprte, bomo videli, pustimo se presenetiti.«
 

Kmalu tretja okrepitev


Medtem ko bodo Celjani zamenjali pol ekipe, bo Gorenje zadržalo njeno jedro. Za zdaj se ve le, da Darko Stojnić odhaja v Zagreb ter da med ose prihajata Grega Okleščen (Krka) in levoroki Estonec Andris Celminš (Maribor). Govori se o vratarski menjavi, po kateri bi mladi Miljan Vujović odšel v Celje, Aljaž Panjtar pa v obratni smeri.

»Okleščen in Celminš sta za zdaj edini uradno potrjeni okrepitvi, nista zadnji, vendar javnosti ne bomo obvestili, dokler stvar ne bo ad acta. Pričakujem, da bomo prihodnji teden obelodanili tretjega novega igralca, še dve okrepitvi pa sta predvideni za april in maj. Glede Vujovića je bilo veliko možnosti, tudi odhod v Celje, lahko pa se zgodi, da bo ostal pri nas,« je povedal Gams, ki verjame, da bo ekipa v prihodnji sezoni še za odtenek boljša in bolj izkušena od zdajšnje.

Janez Gams združuje igralske in pravniške izkušnje v vlogi direktorja. FOTO: RK Gorenje
Janez Gams združuje igralske in pravniške izkušnje v vlogi direktorja. FOTO: RK Gorenje


»Proračun bo isti, bomo pa sredstva malce drugače razporedili po igralnih položajih. Želimo narediti korak naprej, vključujemo tudi naše mlajše igralce, Domen Tajnik je že naredil preskok, zdaj so na vrsti še nekateri drugi iz našega podmladka,« je izjavil Gams, ki namerava zadržati tudi najboljšega strelca sezone Matica Verdinka: »Pogodbo ima še za dve sezoni, vseeno pa bi jo radi čim prej še podaljšali,« je dodal Gams in v svojem slogu v šali zbodel tekmece iz Celja ...

»Pri nas ne gre tako hitro kot v Celju, kjer novince objavljajo kot po tekočem traku. Sploh ne vem, od kod jim čas za vso to fotografiranje, jim kar zavidam,« skoraj vsak dan kolega Roka Planklja v družbi novega igralca vidi v teh dneh zelo zaposleni Gams, ki je tudi v igralskih letih znal izstreliti kakšno puščico v smeri Zlatoroga.

Ni ga čez zdravo rivalstvo ...

Preberite še:

Komentarji: