Šesta ničla Celjanov ne obeta nič dobrega

Bledi pivovarji so proti Nantesu doživeli nov poraz v ligi prvakov. Slab obet pred gostovanjem v Zaporožju. Osmina finala vse bolj oddaljena.
Fotografija: Domen Novak je vse štiri gole dosegel v drugem polčasu. FOTO: Slavko Kolar
Odpri galerijo
Domen Novak je vse štiri gole dosegel v drugem polčasu. FOTO: Slavko Kolar

Ni se izšlo rokometašem Celja Pivovarne Laško za drugo zmago v EHF ligi prvakov. Četudi je bil močno oslabljen, je Nantes potrdil vlogo favorita in zmagal z 31:25 (13:11). Celjani so bili slabi, mlačni, neodločni in zasluženo doživeli še šesti poraz na sedmih tekmah, četrtega zaporednega v domači dvorani. Nekaj v ekipi je hudo narobe ...

Standings provided by SofaScore LiveScore


Celjani so bili brez s covidom-19 okuženega Vida Poteka, a Francozi so bili bistveno bolj oslabljeni, predvsem so pogrešali najboljšega strelca Kirila Lazarova. Po začetnem "otipavanju" so gostje prevzeli pobudo, pri 6:9 je domači trener Tomaž Ocvirk zahteval minuto odmora.

Tilen Kodrin se je izkazal s šestimi goli. FOTO: Slavko Kolar
Tilen Kodrin se je izkazal s šestimi goli. FOTO: Slavko Kolar


Pri pivovarjih je bil razpoložen Domen Novak, pri gostih presenetljivo mladi srbski reprezentant Milan Milić, ki je izkoristil odsotnost obeh desnih zunanjih igralcev, Lazarova in Eduarda Gurbinda, in tako kot Novak dosegel že štiri gole. Celjani so bili blizu, vendar niso znali uveljaviti svojega ritma, v igri jih je držal vratar Filip Ivić, junak edine celjske zmage v Zagrebu. A na nesrečo slovenskih prvakov je bil na drugi strani enako vroč danski čuvaj mreže Emil Nielsen. Uročil je tekmece, ki so zapravljali priložnosti in med odmorom zaostajali za dva gola, ob tem pa prikazali malo dobrega rokometa.

Filip Ivić je bil razpoložen v vratih. FOTO: Slavko Kolar
Filip Ivić je bil razpoložen v vratih. FOTO: Slavko Kolar


Razlika je bila glede na prikazano zanje takrat še ugodna. Nantes je izkoristil veliko celjsko krizo in v 37. minuti vodil za velikih osem golov (20:12). Slovenci so bili neprepoznavni, Ocvirk jih tudi s povišanim tonom ni mogel dvigniti, energije ni bilo. Samo krilna igralca Novak (4 gole) in Tilen Kodrin (6) ter krožni napadalec Kristjan Horžen (6) so bili ob Iviću (15 obramb) na primerni ravni.


 

Lažno upanje


Žarek upanja je zasijal, ko so se Celjani s štirimi zaporednimi goli približali na 19:22. A to je bil njihov labodji spev. Nantes, kjer je blestel bivši celjski »play« Rok Ovniček (5 golov) je hitro vzpostavil nadzor in dosegel eno lažjih zmag v sezoni, v kateri Celjani z izjemo tekme v Zagrebu niso pokazali nič dobrega. Samo vprašanje časa je, kdaj se bodo njihove težave razgalile tudi v državnem prvenstvu, kjer jih zmage navdajajo z lažno samozavestjo.

Kristjan Horžen je odigral dobro tekmo. FOTO: Slavko Kolar
Kristjan Horžen je odigral dobro tekmo. FOTO: Slavko Kolar


Osmina finala LP se jim vse bolj izmika. Naslednja tekma utegne biti odločilna za celjske upe na osmino finala, 3. decembra bodo gostovali v Ukrajini, kjer bo zanje štela samo zmaga. S takšno formo in pristopom iz te moke ne bo kruha.

Preberite še:

Komentarji: