Slovenci prepričljivo tudi prek Srbije

Slovenski rokometaši do 20 let so v zadnji tekmi skupinskega dela premagali Srbijo s 27:23.
Fotografija: Slovenci na domačih tleh še naprej blestijo. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Slovenci na domačih tleh še naprej blestijo. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na evropskem prvenstvu do 20 let v Celju danes vknjižila še tretjo zmago. S 27:23 je premagala Srbijo in osvojila prvo mesto v predtekmovalni skupini. Izbranci selektorja Saše Prapotnika so uvodoma premagali Norveško, zatem Izrael.

Slovenija si je največjo prednost na tekmi priigrala prav ob koncu tekme s Srbijo, ki je odločala o prvem mestu v skupini B.
S tem bodo mladi slovenski rokometni upi v drugi del EP prenesli dve točki. V nadaljevanju se bodo križali s skupino A, iz katere sta napredovali Nemčija in Islandija. Ti sta se danes razšli z neodločenim izidom 25:25.

Novo zelo dobro predstavo je v polnem Golovcu danes prikazal Grega Ocvirk, ki je dosegel 12 golov.
Z morebitno torkovo zmago se lahko slovenska ekipa že uvrsti v polfinale. Tekmec bo Nemčija, ura obračuna pa še ni znana.
Saša Prapotnik, trener Slovenije, je po tekmi povedal: "Ves turnir se že mučimo in se nikakor ne moremo sprostiti. Upam, da smo samo prve tri tekme odigrali v krču in da bomo naslednji dve odigrali bolj sproščeno. Z izkupičkom sem zadovoljen, vendar moramo naslednji dve odločilni tekmi odigrati manj živčno. Dan počitka bomo izkoristili za pripravo na naslednjo tekmo in odpravo napak, ki se še ponavljajo."

Komentarji: