Slovenke pokazale zgolj zametke dobre igre

Reprezentanca Uroša Bregarja izgubila z Dansko. Nataša Ljepoja in Barbara Lazović s petimi goli. V nedeljo s Francijo, ključna tekma v torek s Črno goro.
Fotografija: Louise Burgaard se je veselila gola proti Slovenkam. FOTO: Henning Bagger/AFP
Odpri galerijo
Louise Burgaard se je veselila gola proti Slovenkam. FOTO: Henning Bagger/AFP

Ni se izšlo slovenskim rokometašicam ob začetku evropskega prvenstva. Gostiteljice iz Danske so bile predobre, Slovenke pa premalo uigrane v napadu in so storile preveč napak za presenečenje.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Bilo je 30:23 (14:12). Poraz ni tragičen za reprezentanco Uroša Bregarja, ki se bo jutri ob ob 18.15 pomerila z branilkami naslova iz Francije. Te so v skupini A s 24:23 premagale Črno goro, bržčas bo o uvrstitvi 2. del odločila torkova tekma med Slovenkami in Črnogorkami.Dekleta so bila konkurenčna v večjem delu prvega polčasa, v nadaljevanju pa so Skandinavke, trikratne evropske prvakinje, pokazale premoč in se veselile v hladni in skoraj prazni dvorani. Slovenke so na trenutke prikazale dobro igro, ki obeta boljše nadaljevanje. Presenetila je krožna napadalka Nataša Ljepoja s petimi goli, toliko jih je dosegla povratnica v reprezentanco Barbara Lazović.Rezerve so v kapetanki Ani Gros, ki je bila uspešna trikrat. Za Slovenijo je s tremi zadetki debitirala Liza Omoregie.

Louise Burgaard se je veselila gola proti Slovenkam. FOTO: Henning Bagger/AFP
Louise Burgaard se je veselila gola proti Slovenkam. FOTO: Henning Bagger/AFP

Preberite še:

Komentarji: