Slovenke v drugo nemočne proti Srbkinjam

Hud poraz slovenskih rokometašic na pripravljalni tekmi v Celju
Fotografija: Ana Gros (z žogo) je bila z devetimi goli najučinkovitejša rokometašica v slovenski vrsti. FOTO: AP
Odpri galerijo
Ana Gros (z žogo) je bila z devetimi goli najučinkovitejša rokometašica v slovenski vrsti. FOTO: AP

Celje - Slovenska ženska rokometna reprezentanca je včeraj v celjski dvorani Golovec visoko, s 27:35, izgubila z izbrano vrsto Srbije, ki je že po polčasu vodila s sedmimi goli razlike (18:11). Gostje so se tako na najlepši način oddolžile izbrankam Uroša Bregarja za sredin poraz v Kočevju.

Slovenke, ki se pripravljajo za evropsko prvenstvo v Franciji (med 29. novembrom in 16. decembrom), so bile že v prvem delu v podrejenem položaju. Hitro so si nabrale precejšen zaostanek, ki ga niti v drugem polčasu niso zmogle nadomestiti, saj so Srbkinje bolj ali manj nadzorovale potek dvoboja in na koncu zasluženo zmagale.

V domači vrsti je bila strelsko najbolj učinkovita Ana Gros z devetimi goli, šest jih je prispevala Nina Zulić, štiri pa Tjaša Stanko. V srbski reprezentanci je bila najbolj razpoložena Katarina Krpež Šlezak, ki se je tako kot Grosova v statistiko vpisala z devetimi zadetki.

Pred slovensko-srbskim obračunom so gledalci na dogodku "slovo legend", ki ga je priredila Rokometna zveza Slovenije, uživali v potezah številnih nekdanjih zvezdnic slovenskega rokometa, kot so Deja Doler, Anja Frešer, Katja Kurent Tatarovac, Branka Mijatović, Simona Šturm, Olga Čečkova, Ina Dolgun, Sergeja Stefanišin in mnoge druge. Izid s tega dvoboja ni bil v ospredju, bolj druženje in pozornost ter zahvala za njihov prispevek za slovenski rokomet.

Komentarji: