Slovenke zelo blizu novemu velikemu presenečenju

Norveške rokometašice so na evropskem prvenstvu v Ljubljani upravičile vlogo favoritinj proti našim igralkam, toda za zmago so se morale zelo potruditi.
Fotografija: Slovenske rokometašice so se z novopečeno rekorderko Ano Gros na čelu zelo dobro kosale s favoriziranimi Norvežankami. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Slovenske rokometašice so se z novopečeno rekorderko Ano Gros na čelu zelo dobro kosale s favoriziranimi Norvežankami. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Ni veliko manjkalo, pa bi slovenska ženska rokometna reprezentanca na evropskem prvenstvu v Stožicah pripravila novo veliko presenečenje. Po hudem boju je namreč naša izbrana vrsta proti favorizirani Norveški izgubila s 23:26 (15:16).

Slovenke so na veselje domačih navijačev dolgo držale korak s Skandinavkami, ki so si zmago priigrale šele v zadnjih treh minutah, ko so pobegnile za tri gole. Nerešljiva uganka za varovanke selektorja Dragana Adžića je bila Henny Ella Reistad, ki je dosegla kar deset zadetkov. Razglasili so jo tudi za najboljšo igralko tekme, priznanje pa ji je podelila novoizvoljena slovenska predsednica Nataša Pirc Musar.

Med našimi rokometašicami, ki po porazu pred več kot 5600 gledalci v stožiški dvorani niso skrivale razočaranja, je bila s petimi goli najbolj učinkovita Ana Gros, ki je presegla rekord Tanje Oder kot najboljša slovenska strelka v zgodovini. Le en zadetek manj je prispevala Nataša Ljepoja.

Elizabeth Omorogie je tokrat dosegla tri gole. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Elizabeth Omorogie je tokrat dosegla tri gole. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Slovenska izbrana vrsta bo naslednjo tekmo v Stožicah odigrala v sredo (15.30), ko se bo pomerila z reprezentanco Madžarske.

Preberite še:

Komentarji: