Slovo s porazom proti Srbiji

Slovenke v zadnjem nastopu niso bile na ravni nekaterih prejšnjih predstav in so tako zasedle 16. mesto.
Fotografija: Naša vodilna rokometašica Ana Gros je za konec zadela štirikrat, a to ni zadostovalo za sklepno zmago Slovenije. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Naša vodilna rokometašica Ana Gros je za konec zadela štirikrat, a to ni zadostovalo za sklepno zmago Slovenije. FOTO: Jure Eržen/Delo

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na tekmi zadnjega kola drugega dela svetovnega prvenstva v Granollersu (Špa) izgubila proti Srbiji s 25:31 (14:19) in zasedla končno 16. mesto.

Pri naši izbrani vrsti so bile na tej zadnji tekmi najbolj učinkovite Alja Varagić s petimi goli, Ana Gros in Petra Kramar sta dosegli po štiri zadetke, pri tekmicah, ki jih vodi Slovenec Uroš Bregar, pa je Jovana Stoiljković zadela sedemkrat.

Slovenija je v skupinskem delu letošnjega turnirja na Pirenejskem polotoku premagala Črno goro z 28:18, z Angolo se je razšla z neodločenim izidom 25:25 ter izgubila proti Franciji z 18:29. V glavnem delu tekmovanja je igrala neodločeno z Rusijo 26:26, na zadnjih dveh tekmah pa je najprej izgubila proti Poljski s 26:27, danes pa še proti Srbiji s 25:31.

Ženska reprezentanca je v Španiji sedmič nastopila na svetovnem prvenstvu. Najboljšo uvrstitev je dosegla na Hrvaškem 2003, ko je zasedla osmo mesto. V Italiji 2001 je bila deseta, v Rusiji 2005 in Nemčiji 2017 14., letos v Španiji 16., na premiernem nastopu v Nemčiji 1997 18., najslabšo uvrstitev pa je dosegla pred dvema letoma na Japonskem, ko je zasedla 19. mesto.

Preberite še:

Komentarji: