Tigrice odločene pokazati zobe Francozinjam

Ljubljančanke bodo gostile Metz in se skušale približati izločilnim bojem. Stankova zadnjič proti Krimu. Ana Gros odhaja v Rusijo. Hana Vučko končala kariero.
Fotografija: Uroš Bregar so obeta gole od prve strelke Samare Da Silva Vieira. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Uroš Bregar so obeta gole od prve strelke Samare Da Silva Vieira. FOTO: Blaž Samec

Trener rokometašic Krima Mercatorja Uroš Bregar je imel prav, ko ni želel razkriti taktike proti Metzu, ker bi, kot je rekel, lahko spletno novinarsko konferenco spremljala tudi Tjaša Stanko. Mariborčanka je bila res »on-line« na Krimovi facebook strani, ampak bolj iz domotožja. O Krimu ve več kot dovolj, bila je glavna akterka visoke zmage v Franciji, v prihodnji sezoni pa bo spet oblekla modri dres.



Tekma med Krimom Mercatorjem in Metzem se bo v prazni stožiški dvorani začela danes ob 18. uri. V vlogi favoritinj bodo gostje, ki se z Rostovom in Bukarešto borijo za prvo mesto v skupini A. Po sedmih tekmah imajo pet zmag, nazadnje so doma za gol premagale rusko ekipo. Od Krima so bile 10. oktobra lani boljše z izidom 33:27, Stankova pa je bila z osmimi goli najboljša strelka. Ena naših najboljših reprezentantk bo po dveh letih spet postala članica Krima, tako kot tudi srbska zvezdnica Dragana Cvijić. Ne bo pa se še vrnila Ana Gros, ki je podpisala pogodbo z moskovskim CSKA.

Oceane Sercien Ugolin ostaja na Krimu. FOTO: Blaž Samec
Oceane Sercien Ugolin ostaja na Krimu. FOTO: Blaž Samec


Ljubljančanke ob 20. obletnici osvojitve prvega naslova evropskih prvakinj sestavljajo ekipo, ki bi spet potegovala za vrh lige prvakinj. V njej ne bo mlade Hane Vučko, ki ni izkoristila potenciala in se bo raje posvetila študiju. Še kar nekaj igralk se bo moralo posloviti, ne pa Francozinja Oceane Sercien Ugolin in vratarka Jovana Risović. Slednja je bila glavna junakinja zadnje tekme pri Bietigheimu, kjer je Krim vpisal še tretji remi v gosteh.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Ključni tekmi proti Esbjergu?


Doma gre Krimu slabše, edino zmago je dosegel proti Nemkam in izgubil tri tekme. Tudi proti Metzu od njega ne gre pričakovati zmage, dober odpor pač, presenečenje ni izključeno, če bo obramba delovala tako dobro kot v Nemčiji, kjer je bilo 22:22.
Krim ima po devetih tekmah pet točk in se oklepa šestega mesta, ki še vodi v play-off za četrtfinale. Bržčas bosta ključni tekmi proti Esbjergu, a par točk proti Metzu bi mu močno izboljšal položaj.


 

Bolje v obrambi kot v Franciji


Srbkinja Risovićeva se je izkazala za veliko okrepitev, v Nemčiji je zaustavila 15 strelov oz. 41 odstotkov. Zasluge za to je pripisala soigralkam v polju. »Na domači tekmi moramo odigrati bolje v obrambi, bolj agresivno kot v Metzu, in s tem pridobiti možnosti za protinapade. Še posebej se moramo osredotočiti na njihovo zunanjo linijo (Burgaard, O. Kanor, Nocandy; op. p.). V napadu moramo odigrati pametneje,« je povedala 27-letna Beograjčanka.

Hrvatica s črnogorskim potnim listom Matea Pletikosić je s 25 goli tretja najboljša strelka Krima Mercatorja. FOTO: Blaž Samec
Hrvatica s črnogorskim potnim listom Matea Pletikosić je s 25 goli tretja najboljša strelka Krima Mercatorja. FOTO: Blaž Samec


Bregar ne skriva, da mu je všeč slog igre, ki ga goji trener Emmanuel Mayonnade, sicer tudi nizozemski selektor. »Metz igra agresivno v obrambi, z odprto postavitvijo 6-0. Na prvi tekmi nam je povzročala največ težav, vendar sem prepričan, da bomo na domačem terenu bolj iznajdljivi. V obrambi bomo morali zaigrati hitreje, saj imajo tekmice zelo napadalno usmerjeno zunanjo linijo,« bo napake s prve tekme želel odpraviti Bregar.

Slovenski trener bo moral najti recept tudi proti nekdanji krimovki na črti Olgi Perederij, s 30 goli najboljši strelki Metza.

Preberite še:

Komentarji: