V Celju konec ali nadaljevanje serije Uroša Zormana

Jutri ob 18. uri v Zlatorogu derbi vodilnih in neporaženih ekip v ligi NLB. Prestavljene tri tekme.
Fotografija: Tobias Cvetko se je izkazal na tekmi proti Kielu. FOTO: Slavko Kolar
Odpri galerijo
Tobias Cvetko se je izkazal na tekmi proti Kielu. FOTO: Slavko Kolar

Kielov trener Filip Jicha je samo debelo pogledal, ko so vsi trije gostje novinarske konference po tekmi s Celjem Pivovarno Laško omenjali ekipo Trima. Njegov igralec Miha Zarabec je Celjanom hudomušno zaželel srečo v nedeljskem derbiju, kolega Tomaž Ocvirk je prav tako misli usmeril v dvoboj vodilnih ekip lige NLB in paradnih slovenskih klubov v Evropi.

Trimo si lahko šteje v čast, da se njegovo ime pojavlja med elito. Vendar si je spoštovanje prislužil na igrišču. V sezoni še ne pozna poraza (7 zmag) in se je prebil v skupinski del evropske lige, v katerem bo odigral deset odmevnih tekem. Žreb na Dunaju, ki so ga preložili za en dan zaradi koronavirusa, mu je namenil Rhein-Neckar, Tatabanyo, Pelister, Gudme in Kadetten Schaffhausen. Eno od štirih mest je dosegljivo.Celjani v tekmo ne prihajajo z najboljšo popotnico, Kiel jih je povsem zasenčil in jih premagal kar za 11 golov, četudi je na začetku zaostal z 0:5. Eden od tvorcev preobrata je bil bivši celjski igralec Zarabec, ki je že premagoval Celjane v dresu matičnega Trima in potem Maribora. V Trebnjem se odlični srednji zunanji igralci rojevajo kot v teh dneh gobe po dežju, Zaro ima spet dostojnega naslednika v Marku Kotarju, ki ima na Zlatorog sijajne spomine, saj je tam pred dvema letoma osvojil zlato kolajno na mladinskem euru.

Uroš Zorman se vrača v dvorano, kjer je prvič osvojil ligo prvakov. FOTO: Jure Eržen
Uroš Zorman se vrača v dvorano, kjer je prvič osvojil ligo prvakov. FOTO: Jure Eržen


Posebej motivirana bosta Gregor Potočnik, ki v svojem klubu nikdar ni dobil prave priložnosti, in Darko Cingesar, ki še dobro pomni derbije s Celjem, ko je igral za Loko, Gorenje in Maribor. Trojica iz Novega mesta, Leon Rašo, David Didovič in vratar Aleksandar Tomić, nimajo strahospoštovanja do Celja, saj so mu v dresu Krke lani vzeli superpokal.Če dodamo še dobrega strelca z razdalje Dina Hamidovića ter natančnega levičarja Gala Cirarja, dobimo spoštovanja vredno zasedbo, ki jo za povrh vodi vzhajajoča trenerska zvezda Uroš Zorman. Rekorder po številu reprezentančnih nastopov bo storil vse, da ne bo prvega poraza doživel prav proti klubu, s katerim je leta 2004 prvič osvojil ligo prvakov, a ga moral šest let kasneje zapustiti z grenkimi občutki, nakar je šele s tožbo in poravnavo prišel do neizplačanih plač.


Ena ključnih tekem


Njegov kolega Ocvirk ima na mestu organizatorja igre igralca tipa Zorman, Patrika Lebana, ki pa nima prave zamenjave, kadar je kapetan David Razgor poškodovan. Tudi v tem je bil razlog, da je igra Celjanov izgubila rep in glavo, ko je Kiel stopil na plin. Trimo je seveda daleč od zeber, ampak odločen bo ravno toliko, če ne še bolj.V spremenjenem sistemu tekmovanja je lahko vsaka tekma že skoraj ključna v boju za prvaka. Glede na to, da je Trimo v Ribnici opravil težak izpit v gosteh, ki Celjane še čaka, se lahko kaj hitro stvari pri vrhu zasučejo drugače od pričakovanj. Res pa je, da bodo tudi Dolenjci kmalu padli v mlin dveh težkih tekem na teden in bodo bolj ranljivi na domačih tleh, ki so zanje vendarle prioriteta.


Glavni aduti iščejo formo


To v zadnjih letih velja tudi za Celje, ki ima težave v napadu. Če bo Razgor nared, mu bo lažje. Ampak levo in desno od njega še ni zares razpoloženega igralca. Na desni strani se Žiga Mlakar še privaja na sistem, Matic Grošelj se je šele vrnil po poškodbi in Tadej Kljun se šele spoznava z vrhunskim rokometom.

Tomaž Ocvirk mora prebuditi svoje fante. FOTO: Mavric Pivk
Tomaž Ocvirk mora prebuditi svoje fante. FOTO: Mavric Pivk


Na levi Josip Šarac ne najde forme iz prejšnje sezone, izgubil se je Jan Grebenc, le Tobias Cvetko, ob Kristjanu Horženu še en bivši član Trima, kaže napredek. Obeta se nam zanimiv rokometni večer, v katerem so pivovarji vendarle v vlogi favoritov. A ne tako izrazitih, kot smo pričakovali pred sezono. V dvorani Zlatorog bo sicer lahko tako kot proti Kielu 350 gledalcev.

Druge tekme 5. kola, sinoči – Maribor : Slovenj Gradec 26:30; danes: Ljubljana – Slovan, Krka – Jeruzalem (19.30); preloženo: Gorenje – Dobova,  Izola – Loka, Ribnica – Koper.

Preberite še:

Komentarji: