Velenjska lahka konjenica nad poljsko težko topništvo

Gorenje in Riko Ribnica, slovenska upa v pokalu EHF, bosta konec tedna branila domači zmagi. V Parizu drama, Kovačič je moral urgentno domov. Koper do prve zmage v ligi NLB.
Fotografija: Zoran Jovičić bo z mlado in neizkušeno ekipo na Poljskem lovil napredovanje v 3. predkolo lige prvakov. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Zoran Jovičić bo z mlado in neizkušeno ekipo na Poljskem lovil napredovanje v 3. predkolo lige prvakov. FOTO: Uroš Hočevar

Trener rokometašev Gorenja Zoran Jovičić je zadovoljen, ker igra njegove ekipe počasi dobiva obrise podobe, kakšno si je obetal, ko je prišel v Rdečo dvorano. Velenjčani so suvereno strli odpor Maribora, predstava je bila dober obet pred jutrišnjo tekmo na Poljskem (19), na kateri bodo »ose« branile štiri gole prednosti (26:22) proti ekipi Gwardia Opole v povratni tekmi drugega predkola pokala EHF.

Obramba Gorenja je vse bolj čvrsta, zunanja linija z Aleksom Kavčičem na sredini ter Davidom Miklavčičem in Nikolo Špelićem se je ujela, v rotaciji se je dobro znašel Domen Tajnik, reprezentant Matic Verdinek in Ibrahim Haseljić sta odlična na krilih, na črti se je že izkazal novinec Miha Kavčič ...
 

Deseterica Poljakov prek 100 kg


Vsak atom moči bo Gorenju prišel zelo prav na težkem gostovanju, Gwardia ima kar deset igralcev, težjih od 100 kg, pri Gorenju so takšni le trije. Torej bo šlo za dvoboj težkega topništva in lahke konjenice.

»Tekmecem moramo vsiliti svoj ritem in zabiti čim več lahkih golov. V tem vidim največ rezerv v primerjavi s prvo tekmo, na kateri smo imeli 15 protinapadov, a dosegli zgolj sedem golov. Vidi se, da kar 11 ali 12 fantov prvič igra evropske tekme. Upam, da bodo kos psihičnemu pritisku, precej bo odvisno tudi od sodniškega kriterija, Na prednost se ne zanašamo, gremo na zmago,« je odločen Jovičić, ki bi mu prav prišla daljša klop, vendar bo na Vida Levca, Andraža Keteja in Tadeja Mazeja moral še malce počakati.
 

Kovačič na urgenco in domov


Že danes se bodo v zadnje sito pred skupinskim delom skušali prebiti Ribničani, ki bodo tekmo na Islandiji začeli s prednostjo treh zadetkov (30:27). Ta bi lahko bila precej višja, vendar so pred tednom v drugem polčasu zapravili razliko šestih golov. Selfoss je pokazal, da ga nikakor ne gre podcenjevati. Riko Ribnica je vseeno lahko optimistična, v zadnjem času kaže odlično formo, je vodilna in edina neporažena ekipa v ligi NLB, po zmagi proti Celju in dveh točkah iz Maribora je v sredo zanesljivo zmagala tudi pri tradicionalno neugodni Škofji Loki.

Vseeno predsednik Marko Obrstar nima mirnega sna, ne samo, da bo gostovanje na evropskem severu klubski proračun obremenilo s 16.000 euri, včeraj je med čakanjem na let iz Pariza huda slabost obšla pomembnega igralca Davida Kovačiča, ki se je zgrudil in moral na infuzijo. Ekipa je odpotovala, v klubu pa so se odločili, da Kovačiča pošljejo domov, ker ne bi mogel igrati. Tekma bo danes ob 20. uri po slovenskem času.

Preberite še:

Komentarji: