Derepaskova prebudila Krim, ki je vzel točko CSKA

Ljubljančanke so vodile za štiri gole, zaostale za dva, na koncu pa iztržile neodločen izid pri moskovskemu CSKA v ligi prvakinj. Tudi zmaga ni bila daleč.
Fotografija: Foto
Odpri galerijo
Foto

Rokometašicam Krima Mercatorja se je končno nasmehnila sreča, pri moskovskemu CSKA so iztržile neodločen rezultat 21:21 (12:11) in osvojile tretjo točko v EHF ligi prvakinj, ki jim je povečala možnosti za nastop v izločilnih bojih.

Igralke trenerke Nataše Derepasko so zapravile prednost štirih golov iz prvega polčasa (12:8) in ko je povratnica po poškodbi Ana Gros s svojim edinim zadetkom poskrbela za rusko vodstvo z 20:18, se je zdelo, da bodo Ljubljančanke še enkrat več ostale praznih rok.

Toda Tjaša Stanko (7 golov), Andrea Lekić (5) in Katarina Krpež Šlezak (3) so našle pot do mreže, vratarka Barbara Arenhart pa je odlično predstavo kronala s ključno obrambo, po kateri je imel Krim celo napad za zmago, a je ostalo pri delitvi točk. Tigrice bodo v soboto vrnile gostiteljstvo Rusinjam in se želele na premor, med katerim bo SP v Španiji, odpraviti z lepo popotnico.

Foto
Foto

Brazilka Arenhartova je zbrala 15 obramb in dosegla tudi gol s celotnega igrišča. V zadnjih sekundah je CSKA storil prekršek za izključitev nad Oceane Sercien Ugolin, vendar bosanska sodnika kljub ugovarjanju Krimove klopi nista dosodila sedemmetrovke. Ob izteku časa je prek bloka streljala Alja Varagić, vendar ni bila uspešna.

Derepaskova, ki je pred kratkim zamenjala Uroša Bregarja, je tako znova pokazala, da ima v sebi trenersko žilico. Sestavila je predvsem obrambo, ki je prejela vsega 21 golov. Pet jih je dosegla bivša Krimova igralka Sara Ristovska.

Več rezerv je v napadu, kjer so Slovenke imele le 44-odstoten izkoristek strelov, zapravile so tudi tri sedemmetrovke. »Zelo smo zadovoljne z rezultatom. Smo na dobri poti in verjamem, da imamo veliko možnosti za zmago v Ljubljani,« je optimistična veteranka Lekićeva, ki je prvič pokazala kakovost, zaradi katere se je vrnila v Ljubljano.

Če bo Krim v soboto zares premagal CSKA in se mu oddolžil za poraz v osmini finala prejšnje sezone, bo tudi Derepaskova imela dobre argumente, da ostane na klopi tudi v novem letu. »Čestitati moram ekipi za borbo in zelo dobro obrambo. Realizirali smo tiste elemente v igri, ki smo jim v preteklem tednu posvetile največ pozornosti. Na trenutke nam je padla zbranost, a pred nami je še teden dni priprav na povratno tekmo. Pogledali bomo napake in jih skušali odpraviti. Zagotovo imamo rezerve predvsem v realizaciji,« je povedala Derepaskova, ki bo imela več manevrskega prostora, ko se bo po težavah s covidom-19 vrnila Dragana Cvijić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: