Veszprem brez sočutja do prestrašenih Celjanov

Slovenski prvaki na domači premieri izgubili za 14 golov. Slaba popotnica za superpokal z Gorenjem.
Fotografija: Jan Grebenc se ni znašel proti čvrsti Veszpremovi obrambi. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Jan Grebenc se ni znašel proti čvrsti Veszpremovi obrambi. FOTO: Voranc Vogel

Na napačnega so se spravili rokometaši Celja Pivovarne Laško manj kot dva tedna pred začetkom sezone. Proti Veszpremu so na premieri v Zlatorogu delovali kot desetletniki na ravsu z devetošolci in izgubili z 20:34 (9:19). Trener Tomaž Ocvirk lahko le upa, da si nova ekipa že pred štartom ni na hrbet naložila frustracij, ki bi ji škodovale, ki bo šlo zares, najprej že 30. t. m. na superpokalu proti Gorenju.

Več kot 2000 radovednežev, precej je bilo tudi gostov iz Madžarske, se je zbralo na prvi tekmi v posodobljenem Zlatorogu, ki se ponaša z boljšim ozvočenjem in razsvetljavo. Večina jih je prišla pogledat slovenske prvake z osmimi novinci, ampak videli so popolno prevlado Veszpremovih zvezdnikov, ki so si že v prvem polčasu priigrali deset golov naskoka.



Vse skupaj je bilo podobno igri mačke z mišjo in s tribune je bilo mogoče slišati nekaj žvižgov, kar je precej neobičajno za prijateljske tekme. Jasno je, da čaka trenerja Tomaža Ocvirka zelo težka sezona, v kateri bo mlada ekipa soočena z velikimi, morda nerealnimi pričakovanji. Vse tri domače lovorike in preboj v osmino finala lige prvakov je ogromen zalogaj.
 

Brez Ferlina in Makuca


Soočenje z realnostjo, zaušnica ali dobrodošlo opozorilo, karkoli je že bila tekma proti Veszpremu, je pokazala, da so bile dobre predstave v Nemčiji, kjer so pivovarji na turnirju zasedli drugo mesto, zavajajoče. Razočanje po minus 14 je bilo precejšnje. Tilen Kodrin, eden izmed igralcev, ki so ostali v Celju, je s težkim srcem stopil pred mikrofon, a se kot reprezentant zaveda, da pobeg v slačilnico ni rešitev ...

Josip Šarac naj bi bil eden glavnih orožij Celje v novi sezoni. FOTO: Voranc Vogel
Josip Šarac naj bi bil eden glavnih orožij Celje v novi sezoni. FOTO: Voranc Vogel


»Ne vem, kaj naj rečem. Po pravici povem, težko je prebaviti tak poraz. Ne vem, če sploh lahko kaj pozitivnega odnesemo s te tekme. Rekli smo si, da ne igramo na rezultat, želeli pa smo pred navijači pokazati konkurenčno igro, kar nam ni uspelo. Že začetek je bil porazen, potem smo šli iz napake v napako. Škoda, prišlo je veliko ljudi, mi pa smo odigrali porazno,« je z glavo zmajeval bronasti vitez iz Francije 2017. Morda bi bilo vsaj malce boljše, če bi bil v vratih Klemen Ferlin, ki ima rahle težave s hrbtom ...

»Mogoče, ampak resnici na ljubo sta bila naša vratarja ves čas na strelišču. Večino golov smo prejeli iz nasprotnih napadov,« izgovorov za slabo predstavo v obrambi ni iskal Kodrin, strelec enega gola. Štiri je dosegel Josip Šarac, tri Diogo Silva.
 

Trema naredila svoje


Celjani so bili tudi brez Domna Makuca in novinec Patrik Leban se ni znašel pred obrambnim zidom. Portugalec Silva, rojeni strelec, je izgorel v želji, a še zdaleč ni bil edini. Obramba 5-1, ki naj bi bila zaščitni znak novega Celja, je bila povsem razglašena.

Portugalski novinec Diogo Silva je veliko poskušal, ampak ni imel strelskega dne. FOTO: Voranc Vogel
Portugalski novinec Diogo Silva je veliko poskušal, ampak ni imel strelskega dne. FOTO: Voranc Vogel


Gašper Marguč, poleg Blaža Blagotinška, Boruta Mačkovška in Dragana Gajića eden od štirih slovenskih legionarjev pri madžarskih prvakih, je vseeno našel spodbudne besede za svoje naslednike v celjskem dresu.

»Tak poraz jih ne sme potreti, mi imamo pač večji izbor igralcev in bolj kakovostno ekipo. Naš trener (David Davis; op. p.) zahteva, da gremo v vsako tekmo maksimalno, četudi je prijateljska, in to je Celjane ujelo nepripravljene. Vseeno menim, da so sestavili mlado in dobro ekipo, ki zna v tej dvorani presenetiti marsikoga. Ta poraz naj čim prej pozabijo,« je tudi svojemu mlajšemu bratu Galu sporočil Marguč.

Vid Poteko se je vrnil v Celje iz Belorusije. FOTO: Voranc Vogel
Vid Poteko se je vrnil v Celje iz Belorusije. FOTO: Voranc Vogel

 

Ocvirk: Verjamemo v to, kar delamo


Trener Ocvirk je priznal, da je Celje naletelo na premočnega tekmeca, zdaj ima slab mesec časa, da s svojima pomočnikoma Luko Žvižejem in Klemnom Luzarjem igro dvigne na raven, ki bo konkurenčna Flensburgu, prvemu tekmecu v ligi prvakov.

»Vztrajali smo pri sistemu, ki smo si ga zamislili, in stvareh, ki smo jih ves teden vadili, čeprav je bilo jasno, da ne delujejo. Rezultat pač ni bil v ospredju. Očitno je fante zdelala trema, v tekmo so šli s preveliko mero spoštovanja, ob tem so bile noge težke zaradi velike količine treningov. Pokazalo se je, da moramo marsikaj popraviti, igrati hitreje. Verjamemo v to, kar delamo, gremo naprej,« ostala pozitiven Ocvirk.

Kristjan Horžen je bil med boljšimi v celjski zasedbi. FOTO: Voranc Vogel
Kristjan Horžen je bil med boljšimi v celjski zasedbi. FOTO: Voranc Vogel

Preberite še:

Komentarji: