Vrag vzel šalo, Krim mora zmagati na Danskem

Ljubljančanke bodo v nedeljo gostovale pri Odenseju in lovile drugi par točk v ligi prvakinj. Brez Cvijićeve in Ugolinove. Popraviti je treba obrambo.
Fotografija: Uroš Bregar napoveduje odločno igro na zmago na Danskem. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Uroš Bregar napoveduje odločno igro na zmago na Danskem. FOTO: Leon Vidic

Rokometašice Krima Mercatorja bodo imele v nedeljo, 24. oktobra, ob 16. uri priložnost, da v 5. krogu lige prvakinj osvojijo nove točke. Tokrat jim bodo nasproti stale tekmice ekipe Odense Handbold z Danske. Krimovke bodo na sever Evrope odpotovale v soboto zjutraj.

Tokratne gostiteljice so v dosedanjem poteku tekmovanja dvakrat zmagale in vknjižile prav toliko porazov. Krimovke so premagale Kastamonu iz Turčije (24:23) in bile blizu zmage tudi proti francoskemu Metzu (28:29). »Biti moramo bolj čvrsti in popraviti obrambo,« je zadnje tekme analiziral trener krimovk Uroš Bregar, ki z optimizmom potuje na Dansko in napoveduje: »Gremo na zmago.«

Tjaša Stanko je ena najboljših strelk Krima. FOTO: Jože Suhadolnik
Tjaša Stanko je ena najboljših strelk Krima. FOTO: Jože Suhadolnik

Že proti Metzu so bile krimovke večji del obračuna boljše tekmice, narekovale so ritem igre, pravi Bregar, a je v zaključku odločila ena žoga. »Zaslužili smo si vsaj točko,« je dejal trener. »Stopnjujemo formo,« pa je dodala igralka Nina Žabjek in pojasnila: »Tako obramba kot organiziranost napada rasteta iz tekme v tekmo.« In na tem bodo krimovke, kot napovedujejo, proti dinamični ekipi gradile igro tudi proti Odenseju.

Ne glede na nekaj manjših zdravstvenih težav, Dragana Cvijić je zaradi okužbe z novim koronavirusom v karanteni, Oceane Sercien Ugolin je dobro in je že trenirala z ekipo, vendar jo čaka še nekaj preiskav, preden bo nared. V Krimu razmišljajo le o svoji igri.

Allison Pineau je bila najboljša igralka proti Metzu. FOTO: Jože Suhadolnik
Allison Pineau je bila najboljša igralka proti Metzu. FOTO: Jože Suhadolnik

»S kolektivnim duhom bomo nadomestili manjkajoči igralki na terenu,« je recept novega kroga lige prvakinj. »V športu enkrat dobiš, drugič potegneš kratko. Verjamem, da se bodo stvari obrnile na bolje tudi za našo ekipo,« je sklenil glavni strateg ljubljanske ekipe.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: