Združeni v ljubezni do Slovenije

Nemka Corinna Anton in Poljakinja Małgosia Młynik sta eni najbolj vnetih navijačic Slovenije v Göteborgu.
Fotografija: Małgosia Młynik (levo) in Corinna Anton sta si vzeli dopusti, da lahko na Švedskem bodrita Slovence. FOTO: Slavko Kolar
Odpri galerijo
Małgosia Młynik (levo) in Corinna Anton sta si vzeli dopusti, da lahko na Švedskem bodrita Slovence. FOTO: Slavko Kolar

V dvorani Scandinavium imajo slovenski navijači podporo blizu 100 rojakov in še dveh posebnih navijačic, ki ne znata prav dobro slovensko, a nista zato prav nič manj strastni. Corinna Anton prihaja iz Nemčije, Małgosia Młynik iz Poljske. Obe druži ljubezen do Slovenije.

»Leta 2004 sem bila prvič v Sloveniji in si ogledala evropsko prvenstvo. Takrat sem še navijala za Nemčijo, ki je postala prvak, ampak hitro sem vzljubila Slovenijo. Od takrat redno spremljam slovensko reprezentanco, obožujem njen slog igre. Velika prelomnica je bila, ko je leta 2004 v Magdeburg prišel igrat Renato Vugrinec. Pri nas je bil potem tudi Jure Natek in zdaj imamo Marka Bezjaka. V bundesligi spremljam vse Slovence,« je pojasnila Corinna, vsem znana kot Cori An.

Od naših reprezentantov pričakuje, da se bodo borili za najvišja mesta. »Za zlato se bo težko izšlo, realno je pričakovati, da bodo šli v Stockholm in igrali za peto mesto, potihem pa upam, da se bo ponovilo leto 2017, ko je Slovenija v Franciji osvojila bron. To je bilo nepozabno,« je povedala Cori in na vprašanje, za koga bi navijala, če bi se v finalu srečala Nemčija in Slovenija, brez pomisleka izstrelila: »Za Slovence!« In kaj bi storila, če bi bila Slovenija zlata? »Ves dan bi se z avtomobilom, na katerem imam slike Bezjaka, Natka in Mateja Gabra, vozila po Magdeburgu, trobila in skozi okno vihrala s slovensko zastavo.«
 

Zorman omrežil Poljakinjo


Tudi Małgosijino srce močno bije za Slovenijo. Vse skupaj se je začelo v Madridu ... »Bila sem v Španiji in si ogledala tekmo tekmo tamkajšnje lige. Takrat sem bila še v srednji šoli in igrala odbojko kot organizatorica igre. Takoj mi je v oči padel Uroš Zorman in prijateljicam sem rekla, kdo neki je ta tip. Ali ni brilijanten? Zdelo se mi je, kot da gledam umetnika na delu. Zelo inteligenten in spreten igralec je bil. Ko sem se vrnila na Poljsko, sem začela spremljati njegove tekme za Slovenijo in Ciudad Real. Niti ene nisem želela izpustiti,« je zdajšnji pomočnik slovenskega selektorja omrežil mlado Poljakinjo, ki so se ji izpolnile sanje, ko je Zorman leta 2010 podpisal za Kielce.

Takšen avto po Magdeburgu vozi Cori An. FOTO: Osebni arhiv
Takšen avto po Magdeburgu vozi Cori An. FOTO: Osebni arhiv


»Kar zjokala sem se od sreče, takrat sem začela brati o Sloveniji, jo obiskovala, se naučila Zdravljico (na pamet zna vseh sedem kiic; op. p), spoznavala prve slovenske besede. Ko je Poljska organizirala evropsko prvenstvo leta 2004, sem raje kot v Krakov, kjer je igrala Poljska, šla v Wroclaw in navijala za Slovenijo. Tam sem srečala veliko slovenskih navijačev, ki so zdaj moji prijatelji. Kadar je le mogoče, pridem v Slovenijo, to je moj drugi dom,« je naša dežela očarala Malgosio, ki zdaj ne more več gledati Zormana na igrišču, vendar si je našla nova junaka.
 

Bo treba še na Triglav


Navijam za Deana Bombača, ki je bil tudi pri nas v Kielcah. Je moj prijatelj. Malo je tako dobrih ljudi, kot je on. Čudovit igralec, čudovit človek. Z vsem srcem pa navijam tudi za Darka Cingesarja. Po mojem mnenju je najboljše levo krilo na svetu, ima odličen strel in je zelo požrtvovalen v obrambi,« je povedala Malgosia, ki je zaradi Slovenije postala velika prijateljica s Cori An.

Slednja ima eno prednost, splezala je že na Triglav ... »Saj bom šla tudi jaz, enkrat jeseni. Vsak pravi Slovenec mora enkrat na Triglav, ni tako?«

Małgosia Młynik (levo) in Corinna Anton sta si vzeli dopusti, da lahko na Švedskem bodrita Slovence. FOTO: Osebni arhiv
Małgosia Młynik (levo) in Corinna Anton sta si vzeli dopusti, da lahko na Švedskem bodrita Slovence. FOTO: Osebni arhiv

Preberite še:

Komentarji: