Zormanova reprezentanca z novim direktorjem

Novi prvi operativec moške članske reprezentance je postal Vid Kavtičnik, selektor Uroš Zorman bo jutri predstavil prvi seznam. Kdo bo njegov pomočnik?
Fotografija: Vid Kavtičnik je bil kapetan reprezentance, ki je leta 2017 osvojila bronasto kolajno na SP v PArizu. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Vid Kavtičnik je bil kapetan reprezentance, ki je leta 2017 osvojila bronasto kolajno na SP v PArizu. FOTO: Uroš Hočevar

Jutri bo novi selektor slovenske moške rokometne reprezentance Uroš Zorman predstavil prvi seznam igralcev, na katere bo računal v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na Švedskem in Poljskem. Danes pa je znana prva nova okrepitev izbrane vrste. Direktor reprezentance je postal Vid Kavtičnik, eden najboljših slovenskih rokometašev doslej, ki je nedavno končal igralsko kariero.

Dolgoletni kapetan Kavtičnik, edini Slovenec, ki je osvojil obe kolajni, srebrno na domačem EP 2004 in bronasto na SP 2017 v Franciji, je na tem položaju zamenjal Uroša Mohoriča, ki ostaja operativec na RZS.

V vodstvo reprezentance prihajajo igralske legende. FOTO: Matej Družnik
V vodstvo reprezentance prihajajo igralske legende. FOTO: Matej Družnik

Slovenija bo sredi marca odigrala dve tekmi z Italijo, če bo uspešna, jo aprila čaka odločilni del kvalifikacij proti Srbiji. Zorman bo jutri objavil seznam povabljenih igralcev, ni pa še jasno, kdo bo tvoril njegov strokovni štab. Trener vratarjev naj bi bil Gorazd Škof, pomočnik pa bi lahko bil Luka Žvižej, potem ko se je Bojan Čotar zahvalil za povabilo.

Peti na večni lestvici

Zorman je po polomu na januarskem EP na Madžarskem zamenjal Ljubomirja Vranješa. Kavtičnik, ki je zbral 197 nastopov za Slovenijo in je peti na večni lestvici. Dosegel je 543 golov. V karieri je igral za Gorenje, Kiel, Montpellier, Aix in Nimes. V rokometnih krogih je znan obraz in bo povečal ugled reprezentance. Svoje poglede na svoje novo poslanstvo bo predstavil na jutrišnji novinarski konferenci (11.30).

Preberite še:

Komentarji: