Aljaž Bedene bo izpustil tudi OP Avstralije

Po prebolelem covidu-19 bo preskočil prvi turnir za grand slam teniške sezone 2022 v Melbournu.
Fotografija: Aljaž Bedene je prepričan, da ima v sebi še nekaj let vrhunskega tenisa. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Odpri galerijo
Aljaž Bedene je prepričan, da ima v sebi še nekaj let vrhunskega tenisa. FOTO: Glyn Kirk/AFP

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene bo izpustil prvi turnir za grand slam sezone 2022 v Melbournu. Dvaintridesetletnik že dobre tri mesece ni odigral dvoboja na turneji ATP, a je po težavah po prebolelem covidu-19 prepričan, da ima v sebi še nekaj let vrhunskega tenisa.

Ljubljančan je v sklopu projekta Teniško aktivni razkril, kaj se je z njim dogajalo v zadnjih mesecih, ko vse od konca julija, ko je izpadel v prvem krogu turnirja v Umagu, ni nastopal na najvišji ravni. »Počutim se bolje. Po prebolelem covidu-19 nisem imel energije. Potreboval sem kar nekaj časa, da sem se vrnil. Zdaj smo se odločili, da prekinemo sezono in zamrznemo ranking, ker sem izgubil kar nekaj točk,« je uvodoma dejal.

Več časa za nogometne izzive

Ob vrnitvi bo imel tako status dlje časa bolnega ali poškodovanega igralca, zaradi česar bi lahko nastopil v glavnem delu žreba na OP Avstralije, a ga v Melbournu ne bo. »Poskušal sem se vrniti. Bil sem na igrišču, poskušal sem trenirati, ampak ni bilo lahko. Videli smo, da je lažje malce počakati. Da se telo vrne v prvotno stanje. Sezona je končana, začel bom naslednje leto. Ne vem še, kdaj, vem pa, da bom Avstralijo izpustil,« je dejal Bedene, ki ima zdaj več časa tudi za opravljanje poklica nogometnega agenta, z bratom Andražem sta namreč ustanovila zastopniško agencijo.

Vendar ima pred novimi izzivi v nogometu, v katerem želi delovati po koncu zdajšnje kariere, še precej načrtov v tenisu. »Moram priznati, da še vedno uživam v tenisu. Motivacijo imam. Vem, da še vedno lahko dobro igram tenis. Čeprav dolgo nisem igral, sem takoj začutil žogico. Res je, da starejši kot si, težje je priti nazaj, ampak sem pripravljen delati na polno. Vem, da lahko igram na vrhunski ravni. Zavedam pa se, da ne bo lahko,« je še dodal trenutno 110. igralec lestvice ATP.

Komentarji: