Kaja in Tamara sta skoraj hkrati skočili v drugi krog Roland-Garrosa

Aljaž Bedene je v navezi s Srbom Filipom Krajinovićem moral priznati premoč Argentincu in Brazilcu.
Fotografija: Tamara Zidanšek je gladko opravila s tekmico iz ZDA. FOTO: Martin Bureau/AFP
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek je gladko opravila s tekmico iz ZDA. FOTO: Martin Bureau/AFP

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je uvrstila v drugi krog odprtega prvenstva Francije v Parizu. V uvodnem nastopu med posameznicami je premagala rusko kvalifikantko Oksano Selehmetovo s 7:5, 7:6 (4). Uspešna je bila tudi Tamara Zidanšek, ki je  zanesljivo opravila z Američanko Claire Liu s 6:2, 6:2

Juvanova je še v soboto igrala v finalu turnirja v Strasbourgu in po ogorčenem boju izgubila proti Angelique Kerber. Danes je imela proti kvalifikantki, 130 mest slabše uvrščeni na lestvici WTA, ki je sploh prvič prišla na glavno tekmovanje na turnirju za grand slam, sicer status favoritinje, ki pa ga je upravičila šele po napetem boju in skorajda izgubljenem drugem nizu.

Kaja Juvan je imela nekaj težav na poti do drugega kroga. FOTO: Brenton Edwards/AFP
Kaja Juvan je imela nekaj težav na poti do drugega kroga. FOTO: Brenton Edwards/AFP

Lanska polfinalistka Rolanda Garrosa Zidanškova v prvem krogu ni imela večjih težav. Njena prva tekmica je bila finalistka turnirja v Rabatu minuli konec tedna, Američanka Claire Liu. Zidanškova je proti 50 mest slabše uvrščeni tekmici z lestvice WTA igrala zanesljivo in v obeh nizih brez težav nadzorovala potek dvoboja, obakrat vodila s 4:1 in zanesljivo dobila niza po skupno uri in 14 minutah igre.

Zgodnje slovo med dvojicami

Aljaž Bedene je nastope v konkurenci moških dvojic na odprtem prvenstvu Francije v Parizu končal že v prvem krogu. V navezi s Srbom Filipom Krajinovićem je moral priznati premoč Argentincu Maximu Gonzalezu in Brazilcu Marcelu Melu, ki sta zmagala s 6:4, 6:2.

Dvaintridesetletni Ljubljančan je v Parizu med posamezniki že napredoval v drugi krog, ugnal je Avstralca Christopherja O'Connella s 6:2, 6:4, 6:7 in 6:1. A danes ni bil tako uspešen tudi pri dvojicah.

Naveza Bedene–Krajinović ni imela pravih možnosti v boju s 15. nosilcema. Ta sta v prvem nizu povedla s 4:2, še manj pa sta tekmecema prepustila v drugem, ko sta prav tako vodila s 3:1 in 4:2 ter po uri in desetih minutah igre zanesljivo prišla do napredovanja.

Preberite še:

Komentarji: