Aljaž Bedene si je brez težav pokoril prvega nosilca

Slovenski teniški igralec je v osmini finala turnirja ATP v Cordobi s 6:1 in 6:4 ugnal Fabia Fogninija.
Fotografija: Aljaž Bedene melje naprej. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
Odpri galerijo
Aljaž Bedene melje naprej. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters

Cordoba – Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Aljaž Bedene na turnirju ATP v argentinski Cordobi ne pozna usmiljenja. Potem ko je uvodoma brez oddanega niza odpravil Nemca Maximiliana Martererja, se mu je sinoči v osmini finala posrečil še dosti odmevnejši skalp, saj je na kolena po manj kot uri in četrt igre z gladkih 6:1 in 6:4 spravil prvega nosilca in petnajstega igralca sveta, prekaljenega 31-letnega Italijana Fabia Fogninija, lani zmagovalca treh turnirjev ATP.


Hitro vodstvo s 4:0


V uvodnem nizu je poraženec oddal že prvi dve igri na svoj začetni udarec, 29-letni Bedene pa prednosti s 4:0 ni več izpustil iz rok, ta del je pod streho spravil z izkoriščeno drugo zaključno žogico. Drugi niz je bil vendarle bolj izenačen in razburljiv, dolgo je dišalo po zmagi Italijana, ki je že v prvi igri zmogel brejk in nato še enega za vodstvo s 4:3. Šele tedaj se je spet prebudil tudi Aljaž in dvakrat zapovrstjo Fogniniju odščipnil igro na njegov servis.


Prvič v osmem dvoboju


Statistika je bila kajpak na strani zmagovalca, ki je primazal sedem asov, nasprotnik pa niti enega (ob štirih dvojnih napakah). Bedene – v osmem medsebojnem obračunu je bil boljši šele prvič – je bil kar tričetrtinsko uspešen pri izkoriščanju priložnosti za brejk (6/8), zdaj pa ga v četrtfinalu čaka nižje rangirani in nepostavljeni Urugvajec Pablo Cuevas, s katerim se je doslej pomeril enkrat samkrat in v prvem kolu lanskega Roland Garrosa izgubil brez osvojenega niza.

Preberite še:

Komentarji: