Četrti nosilec hitro zaustavil Bedeneta (VIDEO)

Od edinega slovenskega predstavnika v moški konkurenci Melbourna je bil s 6:4, 6:1, 6:4 boljši Nemec Alexander Zverev.
Fotografija: Aljaž Bedene je najlepšo priložnost zapravil že v prvem nizu. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
Odpri galerijo
Aljaž Bedene je najlepšo priložnost zapravil že v prvem nizu. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters

Melbourne – Podobno smolo pri žrebu na prvem letošnjem teniškem turnirju velike četverice, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, kot Polona Hercog, ki je včeraj odščipnila zgolj štiri igre drugopostavljeni Nemki Angelique Kerber, je imel tudi edini slovenski predstavnik v glavnem žrebu med moškimi, Aljaž Bedene.


Dve uri


Tudi on se je namreč že v današnjem uvodnem kolu udaril z enim od resnih kandidatov za lovoriko, 21-letnim Nemcem Alexandrom Zverevom, sicer četrtim nosilcem in zmagovalcem lanskega zaključnega mastersa v Londonu, ki je potreboval skoraj dve uri za razmeroma gladko zmago s 6:4, 6:1 in 6:4, še tretjo v njunem tretjem medsebojnem obračunu.


Le drugi niz neizenačen


Bedene svoje priložnosti ni izkoristil v uvodnem nizu, ko je najprej v sedmi igri odvzel tekmecu servis za vodstvo s 4:3, a mu takoj nato dovolil, da mu je vrnil z isto mero, v deseti igri pa je Zverev izkoristil že prvo zaključno žogico. Drugi niz je bil igra mačke z mišjo, tretji pa spet nekoliko bolj izenačen, saj je brejk najprej zmogel Nemec, takoj nato pa še Slovenec.

Alexander Zverev je v širšem krogu kandidatov za lovoriko. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
Alexander Zverev je v širšem krogu kandidatov za lovoriko. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters


Šest brejkov Zvereva


Odločilna je bila sedma igra, v kateri je Aljaž na svoj začetni udarec osvojil le eno točko, poznejši zmagovalec pa je nato unovčil drugo zaključno žogico za preboj v drugo kolo. Bil je kar tričetrtinsko uspešen v priložnostih za brejk (6:8), medtem ko je 29-letni Bedene od treh izkoristil dve. Tudi razmerje asov se je nagibalo na stran Nemca (11:7).

Preberite še:

Komentarji: