Andy Murray zaradi bolečin napovedal slovo od tenisa (VIDEO)

Škotski tenisač Andy Murray je v solzah povedal, da bo zaradi bolečin v kolku postavil lopar v kot. Ne ve še, kdaj, verjetno pa bo OP Avstralije njegov zadnji turnir. 
Fotografija: Andy Murray na novinarski konferenci, kjer je napovedal slovo, ni mogel skriti čustev. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Andy Murray na novinarski konferenci, kjer je napovedal slovo, ni mogel skriti čustev. FOTO: AFP

Andy Murray, ki je bil v dobi Rogerja Federerja, Novaka Đokovića in Rafaela Nadala številka 1 svetovnega tenisa, je napovedal slovo. Škot, ki je za lopar poprijel pri treh letih, je pri 31 letih s solzami v očeh pojasnil, da bo zaradi poškodb in bolečin končal kariero, upa, da v Wimbledonu, a bo najbrž odprto prvenstvo Avstralije njegov zadnji turnir.

Nekdanji prvi igralec sveta, ki je osvojil tri turnirje za veliki slam, je lani v Melbournu odpovedal nastop in šel na operacijo, tako da se je vrnil šele junija v Londonu. Nato je nastopil le na štirih turnirjih, preden je septembra predčasno končal sezono, da bi se osredotočil na okrevanje in vrnitev po poškodbi.

Andy Murray na novinarski konferenci, kjer je napovedal slovo, ni mogel skriti čustev. FOTO: Reuters
Andy Murray na novinarski konferenci, kjer je napovedal slovo, ni mogel skriti čustev. FOTO: Reuters


Prejšnji teden je izpadel v drugem krogu Brisbana, nato je predčasno končal tudi trening z Novakom Đokovićem pred OP Avstralije: »V zadnjih 20 mesecih se soočam z neprestanimi bolečinami v kolku. Naredil sem vse, kar sem lahko, malo bolje sicer je kot pred letom dni, a stanje nikakor ni dobro. Zaradi bolečin ne morem več uživati v tenisu, to pa je tisto, zaradi česar sem imel ta šport tako rad.«

Murray je v solzah nadaljeval: »Ne vem, ali mi bo uspelo zdržati do Wimbledona, bojim se, da bo turnir v Avstraliji moj zadnji. Ne morem več igrati z bolečinami in ne vem, ali bodo sploh še kdaj izginile. Imam možnost, da grem na novo operacijo kolka, tokrat malo bolj resno, ki bi verjetno odpravila bolečine in bi lahko živel normalno življenje. Resno razmišljam o tem.«V prvem krogu turnirja v Melbournu bo Škot, ki so ga po zmagi na Wimbledonu izbrali tudi za britanskega športnika leta, prekrižal loparje z Robertom Bautisto Agutom

...
...

Komentarji: