Angelique Kerber prek Serene do zmage v Wimbledonu

Nemka Angelique Kerber je v dveh nizih premagala Sereno Williams in dobila turnir na sveti travi.
Fotografija: Angelique Kerber se veseli naslova na sveti travi. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Angelique Kerber se veseli naslova na sveti travi. FOTO: AFP

Ženski finale bi se moral danes začeti že ob 16. uri, a sta morali Angelique Kerber in Serena Williams na svojo tekmo še nekoliko počakati, saj se je moral najprej končati dvoboj Novaka Đokovića in Rafaela Nadala, ki ga je dobil Đoković. 

Nato sta v središče pozornosti prišli Nemka in Američanka, ki se je vrnila po rojstvu otroka in kot trenutno 181. igralka sveta prišla vse do finala. Serena je igrala dobro in kazalo je, da bo mlajša od sester Williams še enkrat več pokazala, da ji ni para v svetu ženskega tenisa, a ji je načrte prekrižala Angelique Kerber. 

Nemka je finale dobila prepričljivo, Sereni je oddala le šest igre (6:3, 6:3) in po le dobri uri igre na sveti travi osvojila najbolj prestižni turnir za grand slam. Finalistki sicer veljata za dobri prijateljici v teniški karavani. Kerberjeva je Williamsovo označila za vzor in veliko inspiracijo vsem, ki spremljajo njeno športno pot. »Prepričana sem, da boš že kmalu osvojila nov grand slam,« je dejala čustveni Američanki.
 

Še veliko stvari ima pred sabo


Williamsova, ki je odigrala prvi turnir velike četverice po porodniški, je v solzah pojasnila, da je za njo izjemen turnir. »Zelo sem vesela, da sem prišla tako daleč. Toliko stvari imam še pred sabo, šele začenjam,« je dejala zmagovalka 23 grand slamov.
Tudi Američanka ni skoparila s pohvalami na račun današnje zmagovalke. »Angelique je izjemna oseba in zelo dobra prijateljica, vesela sem zanjo in upam, da bo uživala v današnji zmagi,« je dejala.

Veselje Angelique Kerber po zadnji točki, ki ji je prinesla naslov. FOTO: AP
Veselje Angelique Kerber po zadnji točki, ki ji je prinesla naslov. FOTO: AP


Kerberjeva in Williamsova sta danes odigrali tretji medsebojni finale turnirjev za grand slam. Leta 2016 sta poleg wimbledonskega odigrali še finale odprtega prvenstva Avstralije, kjer je prav tako slavila Nemka.
Wimbledonski finale je bil danes tudi kraljevo obarvan, saj sta Williamsovo in Kerberjevo na tribunah spodbujali soprogi angleških princev Williama in Harryja, vojvodinji Kate in Meghan. 

Dogajanje v Wimbledonu se bo zaključilo jutri, ko si bosta nasproti v moškem finalu stala Đoković in Kevin Anderson, ki je v petek po šest ur in pol dolgem maratonu premagal Johna Isnerja. 

Komentarji: