Avstralski poredni deček spet udaril: grožnje, izsiljevanje, psihično nasilje ... (VIDEO)

V avstralskem tenisu je vnovič počilo, tokrat na relaciji med Lleytonom Hewittom in Bernardom Tomićem.
Fotografija: Kapetan Lleyton Hewitt med gobezdavima Nickom Kyrgiosom in Bernardom Tomićem. FOTO: Peter Parks/AFP
Odpri galerijo
Kapetan Lleyton Hewitt med gobezdavima Nickom Kyrgiosom in Bernardom Tomićem. FOTO: Peter Parks/AFP

Melbourne – Da je avstralska moška teniška reprezentanca s porednimi dečki tipa Nick Kyrgios, Bernard Tomić in Thanasi Kokkinakis tempirana bomba, ki le čaka, kdaj jo bo razneslo, ni nikakršna skrivnost. Počilo je ravno ob robu domačega turnirja velike četverice v Melbournu, žrtev igralskih pobalinov pa je kar kapetan izbrane vrste v Davisovem pokalu Lleyton Hewitt, sicer nekdanji vrhunski igralec.


Molk avstralske zveze


Na posebni novinarski konferenci je 37-letni bivši zmagovalec Wimbledona in odprtega prvenstva ZDA javno razkril, da je Tomić zadnje leto njemu in njegovi družini grozil in ga izsiljeval. »To je bila zloraba in psihično nasilje, ki mu je bilo treba narediti konec. Dokler bom imel kaj besede, Bernard v Davisovem pokalu ne bo več igral,« je bil odločen Hewitt. Avstralska teniška zveza se na zaplet še ni odzvala.


»Lleytona ne mara nihče«


Tomićeve besede, na katere se je kapetan odzval, so bile neusmiljene in ostre: »Bodimo iskreni, Lleytona ne mara nihče. Upam, da ga zamenjajo in da spet dobimo dobrega kapetana. Če se je upokojil, zakaj sploh še vztraja v tenisu? Naj že odide!« Hewitt mu ni ostal dolžan in ga je označil za klovna: »Poskušali smo vzpostaviti minimalne kulturne standarde pri zastopanju države. Bernie ni bil niti blizu tega. «

Preberite še:

Komentarji: