Avstralski premier: Za Đokovića enaki pogoji kot za vse ostale

Avstralija ne bo ponudila nikakršnih bližnjic srbskemu teniškemu zvezdniku Novaku Đokoviću, je zatrdil premier Scott Morrison.
Fotografija: Novak Đoković je nedavno branil barve Srbije v polfinalu Davisovega pokala v Madridu, kjer so bili od orlov boljši večni rivali Hrvati. FOTO: Susana Vera/Reuters
Odpri galerijo
Novak Đoković je nedavno branil barve Srbije v polfinalu Davisovega pokala v Madridu, kjer so bili od orlov boljši večni rivali Hrvati. FOTO: Susana Vera/Reuters

Avstralski premier Scott Morrison je dejal, da srbski teniški zvezdnik Novak Đoković ne bo deležen posebne obravnave, potem ko so organizatorji OP Avstralije na seznam nastopajočih uvrstili tudi prvega igralca sveta. Vsi nastopajoči bodo morali biti polno cepljeni, svoj cepilni status pa Đoković že več mesecev uspešno skriva.

»Za teniške igralce ali kogar koli drugega ni nobenih posebnih pravil,« je za Sky News dejal Morrison. »Zanj bodo veljali enaki vstopni pogoji kot za vse ostale, ki želijo v Avstralijo,« je dodal, potem ko so se pojavile govorice, da bo Đoković na peti celini nastopal kot posebna zdravstvena izjema.

»Te odločitve sprejemajo zdravstvene oblasti in drugi uradniki, ne pa politiki,« je dodal Morrison.

Z novim naslovom v Avstraliji, kjer je slavil tudi lani, bi Đoković na večni lestvici prvič prehitel tako Rogerja Federerja kot Rafaela Nadala. Velika trojica je vse od letošnje zmage Đokovića v Wimbledonu izenačena pri 20 naslovih.

Preberite še:

Komentarji: