Bartyjeva le izvlekla zmago proti Slovenki

Tamara Zidanšek v drugem krogu turnirja v Madridu izgubila proti prvi igralki sveta.
Fotografija: Tamara Zidanšek se je odlično upirala prvi igralki sveta. FOTO: Ben Stansall/AFP
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek se je odlično upirala prvi igralki sveta. FOTO: Ben Stansall/AFP

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je izpadla v drugem krogu turnirja WTA v Madridu. S 6:4, 1:6 in 6:3 jo je izločila prva nosilka, Avstralka Ashleigh Barty, tudi prva igralka na svetovni lestvici. Dvoboj je trajal skoraj dve uri, namreč uro in 58 minut. Triindvajsetletna Zidanškova je na 80. mestu svetovne lestvice, vendar te razlike v prvem medsebojnem dvoboju s prvo tenisačico sveta ni bilo videti na igrišču. Tudi razlika v skupno osvojenih točkah je bila minimalna, 90 jih je osvojila Avstralka, dve manj, 88, pa Slovenka.

Bartyjeva je rešila devet od 11 priložnosti Slovenke za odvzem servisa, Zidanškova pa šest od osmih. Največja razlika je bila v neubranljivih servisih, devet jih je imela 25-letna tekmovalka iz Ipswicha, Konjičanka pa dva. Le uro igre je potrebovala Bartyjeva v uvodnem krogu, da je s 6:2 in 6:1 ugnala Američanko Shelby Rogers, na turnir pa je prišla neposredno po tretji turnirski zmagi v tem letu, ki jo je zabeležila v Stuttgartu. Zidanškova je že v prvem nizu osvojila več iger od Rogersove v celotnem dvoboju, nato pa je eksplodirala v drugem in sloviti tekmici prepustila le eno igro.

V tretjem nizu se je Bartyjeva vrnila in dobila dvoboj. Z dvema zmagama v kvalifikacijah ter uspehom v prvem krogu je Zidanškova že dobila dovolj točk, da bo na novi razpredelnici WTA najvišjeuvrščena Slovenka. Trenutno kaže, da bo napredovala do 75. mesta, medtem ko bo Polona Hercog izgubila nekaj pozicij in nazadovala na 78.

Komentarji: